Gemeente Baarn

3 mei overdracht carillon Pauluskerk aan de gemeente Baarn

26-04-2002

De realisatie van het carillon in de toren van de Pauluskerk komt dichterbij. Op 4 maart werden de klokken en het stokkenklavier in de toren geplaatst. Na realisatie zal de Stichting Carillon het carillon overdragen aan de Gemeente Baarn. De overdracht zal plaatsvinden in een officiële bijeenkomt op 3 mei van 16.00 tot 17.30 uur in de hal van het gemeentehuis. Naar verwachting zal de eerste bespeling plaatsvinden op bevrijdingsdag 5 mei 2002.

Tegelijk met de officiële overdracht op 3 mei zal er een tentoonstelling worden geopend in het gemeentehuis. Aan de hand van beeldmateriaal is de geschiedenis van de toren en het carillon te volgen. De tentoonstelling wordt ingericht door de Stichting Carillon in samenwerking met de Historische Kring Baerne en is te bezoeken tot en met vrijdag 17 mei.

Tijdens bevrijdingsdag, op zondag 5 mei, zal direct na het ontsteken van het bevrijdingsvuur het carillon voor het eerst bespeeld worden. De bespeling wordt geregeld door de Stichting Carillon. Naast de bekende beiaardier mevrouw Kreijns zullen er gastbeiaardiers worden uitgenodigd. Tijdens de bespeling is de hal van het gemeentehuis opengesteld voor bezoek aan de tentoonstelling van 14.00 tot 16.00 uur.