Gemeente Baarn

Ontwerp-bestemmingsplan Prins Hendrikpark 2002 ter inzage

29-04-2002

Burgemeester en wethouders van Baarn maken bekend dat met ingang van vrijdag 3 mei 2002 tot en met donderdag 30 mei 2002 het ontwerp-bestemmingsplan Prins Hendrikpark 2002 ter inzage ligt als bedoeld in artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, op werkdagen van 08.00 uur tot 12.00 uur (andere tijden op afspraak).

Gedurende deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Baarn, postbus 1003, 3740 BA te Baarn. Aan degenen die schriftelijke zienswijzen kenbaar hebben gemaakt, wordt tevens later nog de gelegenheid geboden tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens de vergadering van de raadscommissie voor Ruimtelijke Omgeving en Beheer.

Het ontwerp-bestemmingsplan heeft betrekking op een eerste herziening van het bestemmingsplan Prins Hendrikpark 1996 en heeft betrekking op het gehele plangebied van genoemd bestemmingsplan. Voor het villapark wordt in het ontwerp-bestemmingsplan uitgegaan van de indeling van het gebied in drie laanprofielen met daarop afgestemde ruimtelijke mogelijkheden. De bouwmogelijkheden zijn in dit kader afhankelijk gesteld van de bestaande omgeving, de kavelgrootte én van het profiel.

Uitgangspunt van het bestemmingsplan is het behoud en de versterking van de ruimtelijke kwaliteiten van het gebied, welke kwaliteiten onderdeel uitmaken van de aanstaande aanwijzing door de rijksoverheid van het plangebied als beschermd dorpsgezicht. Met het oog hierop worden tevens de beeldkwaliteitsvoorschriften aangescherpt en uitgebreid.
Met het ontwerp-bestemmingsplan wordt een invulling gegeven aan de in het voorbereidingsbesluit van 8 mei 2001 (in werking getreden op 10 mei 2001) door de gemeenteraad van Baarn uitgesproken wens tot bijstelling van de planvoorschriften.