Provincie Zuid-Holland

Persbericht

03-05-2002
Nieuwe provinciale zwemwaterfolder

Ook dit jaar geeft de provincie Zuid-Holland een folder uit met informa-tie over de Zuid-Hollandse zwemlocaties in oppervlaktewater. Op deze plaatsen wordt regelmatig de veiligheid en kwaliteit van het oppervlaktewater gecontroleerd. Actuele informatie over de Zuid-Hollandse zwemlocaties is te verkrijgen via de provinciale zwemwatertelefoon, internet en teletekst.

regelmatige controle
De Zuid-Hollandse waterschappen en de provincie Zuid-Holland controleren vanaf mei tot eind september één keer in de twee weken de kwaliteit en veiligheid van de officiële Zuid-Hollandse zwemplaatsen. De controleurs letten daarbij op bacteriën, helderheid en blauwwieren. Vooral de colibacterie is een graadmeter voor de aanwezigheid van ziekteverwekkers. Als de kwaliteit niet voldoende is, staat dat op borden bij de zwem-locatie aangegeven. Als de volksgezondheid in het geding is, kan het zwemmen worden ontraden of zelfs worden verboden.

telefoon, teletekst, internet
Op de kaart in de zwemwaterfolder staan 110 zwemlocaties aangegeven die regelmatig gecontroleerd worden. Daarnaast staan de aanwezige voorzieningen (bijvoorbeeld de aanwezigheid van douche, toilet en restaurant) aangegeven. De zwemwaterfolder is gratis verkrijgbaar bij bibliotheken, gemeentehuizen, de VVV-kantoren en bij de afdeling communicatie van de provincie Zuid-Holland, telefoon 070 441 66 22. De zwemwatertelefoon (070 441 75 50) van de provincie is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur bereikbaar. Via dit nummer is tot eind september de meest actuele informatie op te vragen. De gegevens zijn ook te vinden op internet (www.pzh.nl). NOS-teletekst (pagina 725) geeft informatie over zwemwater in heel Nederland.