Geveke N.V.

Omwisselingsverhouding stockdividend Geveke

NAARDEN - Onder verwijzing naar de advertentie gedateerd 24 april 2002 inzake de uitkering van het slotdividend over het boekjaar 2001 maakt de directie van Geveke nv bekend dat 39 dividendrechten van gewone aandelen van EUR 5 nominaal recht geven op 2 gewone aandelen Geveke nv van EUR 5 nominaal.

Gebaseerd op de gemiddelde beurskoers van 3 mei 2002 van EUR 38,00 vertegenwoordigt het stockdividend een waarde van EUR 1,95, hetgeen 2,6% hoger is dan de waarde van het contante dividend.

Betaling van het dividend en levering van gewone aandelen uit hoofde van omwisseling van dividendrechten zal met ingang van 7 mei 2002 geschieden bij ABN AMRO Bank N.V. te Amsterdam.

De Directie

Naarden, 3 mei 2002

Profiel
Geveke nv is een dienstverlenende handelsorganisatie. De onderneming legt zich daarbij - veelal op basis van exclusieve vertegenwoordiging
- toe op de inkoop, marketing, distributie, onderhoud en verhuur van een breed pakket van diesel- en gasmotoren, machines, elektronische componenten en technische verbruiksgoederen ten behoeve van de industrie, bouw en overheid.

Kernactiviteiten
De werkmaatschappijen van Geveke zijn organisatorisch ondergebracht in drie kernactiviteiten: enkellijnsdealers, meerlijnsdealers en verhuur. De kernactiviteit enkellijnsdealers, bestaat uit werkmaatschappijen die hoofdzakelijk één exclusieve vertegenwoordiging hebben. Bij de meerlijnsdealers voeren de werkmaatschappijen verscheidene exclusieve vertegenwoordigingen die elkaar aanvullen. De activiteit verhuur richt zich op het business-to-business verhuur van machines, apparatuur en 'modular space'. Voor alle werkmaatschappijen geldt dat ze voornamelijk op de Europese markt opereren.

Geveke realiseert thans met ruim 3.300 medewerkers een omzet van circa EUR 1,1 miljard per jaar. De werkmaatschappijen van Geveke zijn actief in Nederland, België, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Estland, IJsland, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

De aandelen van Geveke zijn genoteerd aan de effectenbeurs van Euronext Amsterdam.