Korps: Friesland, plaats: Friesland 3-05-2002
Politieberichten van 2/5 (13.00) tot 3/5 (07.00 uur)

Bolsward: inbraak woning
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Brunostraat. Het slot van de achterdeur werd vernield. Uit de woning is een gsm, een beurs, geld en bankspasjes gestolen. De 30-jarige bewoonster deed aangifte.

Lemmer: weedkwekerij
Woensdagochtend heeft de politie een inval gedaan in een loods aan de Ossekamp. De toegangsdeur werd opengebroken, waarna een professionele weedkwekerij werd aangetroffen. Het ging om twee gedeelten van elk ongeveer 140 m2. Er werden bijna 6000 hennepplanten, ventilatie, verlichting, pompen en plantenvoedsel in beslaggenomen. Dit is afgevoerd en zal worden vernietigd.
Tijdens de inval werden geen personen aangetroffen. Het pand wordt verhuurd aan een man uit Amsterdam. Het onderzoek naar de exploitant van de kwekerij wordt voortgezet.
De politie was de kwekerij op het spoor gekomen door de weedlucht die werd verspreid.

Beperkte berichten i.v.m. storing
In verband met technische storingen zijn de politieberichten zeer beperkt. We hopen in de loop van de ochtend de problemen te hebben hersteld. Zodra dit het geval is zal een tweede ochtendeditie van de persberichten worden geplaatst. Het tijdstip is nog niet bekend. Onze excuses voor het ongemak.

Bureau Communicatie 058 880 8272