Gemeente Papendrecht

2 mei 2002

Onderhoudswerkzaamheden brug Slobbengors

Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de toegangsbrug tot het Slobbengors zijn de medewerkers van de gemeente onaangenaam verrast door de slechte toestand van de brug. De stabiliteit van de brug blijkt onvoldoende te zijn voor de steeds toenemende, zware verkeerslast. Momenteel worden maatregelen genomen om de stabiliteit van de brug te verhogen. Door deze maatregelen is enige verkeershinder niet te vermijden. Inmiddels is een onderzoek ingesteld naar de wijze waarop de brug weer in de oude staat hersteld kan worden. Zodra dit onderzoek is afgerond, wordt overgegaan tot reparatie.

Volgende week geen persbulletin

Donderdag 9 mei/vrijdag 10 mei verschijnt het persbulletin i.v.m. Hemelvaartsdag een week niet.

Voorbereidingen Zomerrommeldam

De commissie Rommeldam werkt momenteel hard aan de voorbereidingen voor de traditionele Zomerrommeldam. Deze vindt plaats van maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus (de laatste week van de zomervakantie). Deze keer is het thema sprookjes. De commissie is op dit moment hard op zoek naar posters/affiches van sprookjesfiguren. Ook wil ze graag zoveel mogelijk knopen verzamelen.

Heeft u materialen of posters in huis en doet u er toch niets mee? Lever ze dan a.u.b. in bij Jeugdcentrum Interval aan de Lange Tiendweg 8a, te Papendrecht. U levert zo een bijdrage aan het jeugdwerk in Papendrecht.

Wijzigingen huisvuilroutes

In verband met Hemelvaart vinden enkele wijzigingen plaats bij het ophalen van het huisafval. De route van donderdag 9 mei verschuift naar vrijdag 10 mei. Deze dag, vrijdag 10 mei, is de gemeentewerf overigens vanaf 15.00 uur gesloten. De route van vrijdag 10 mei verschuift naar maandag 13 mei.

Gratis compost

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 mei kan op de gemeentewerf (zolang de voorraad strekt) gratis compost worden afgehaald.

Aanleveren van asbest op de gemeentewerf en dakgrind

Asbest kan alleen op doordeweekse dagen worden aangeboden op de gemeentewerf aan de Willem Dreeslaan. Het asbest moet in doorzichtig en dubbelzijdig plastic worden verpakt. Andersoortige verpakkingen worden uit veiligheidsoverwegingen niet geaccepteerd. Ook op zaterdag wordt geen asbest aangenomen. Om milieutechnische redenen kan op de gemeentewerf geen dakgrind meer worden geaccepteerd. Dit afval dient men zelf bij een verwerker af te leveren. Onder meer bij Sita Dordrecht bestaat de mogelijkheid dakgrind af te geven. Het moet ter plaatse afgerekend worden. Kosten ca. 185,- per ton excl. BTW. Bovenstaande maatregelen gaan in op woensdag 1 mei 2002.

Interval

Vrijdag 3 mei organiseert jeugdcentrum Interval weer een speciale vakantie-kinderdisco. Kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn weer van harte welkom om te komen dansen op de muziek gedraaid door de huis-d.j.'s CLIFF&MARIS. Er zal ook weer een voorronde plaatsvinden van de playbackshow.

De kinderdisco begint om 19.00 uur en is afgelopen om 21.00 uur. Kaarten kosten 0,50 euro en zijn in de voorverkoop te verkrijgen aan de balie van Interval op ;

Kabouterpad

De lente is begonnen. Dit betekent dat ook kabouter Dompel weer actief wordt. Vanaf april is het mogelijk mee te doen aan het kabouterpad. Het kabouterpad is een leerzaam, maar vooral leuk pad met vragen en opdrachten over de dieren die wonen op de kinderboerderij. Het kabouterpad is bestemd voor kinderen van vier t/m zes jaar. Op afspraak kunnen iedere woensdagmiddag kinderfeestjes of andere groepen (verenigingen e.d.) meedoen (minimaal 5 en maximaal 36 kinderen). Ook scholen kunnen meedoen (tijden en dagen in overleg). De kosten bedragen 15 euro per groep. Voor 1 euro extra is er ook nog siroop aan het einde van de tocht. Het kabouterpad vindt plaats op kinderboerderij De Papenhoeve aan de Admiraal de Ruyterweg 1a in Papendrecht. Voor meer informatie of voor boekingen kunt u bellen met jeugdcentrum Interval, telefoonnummer 078-6150993 (Hanneke Lambermont).

Wijkspreekuur Kraaihoek en Middenpolder

In Résidence Gerbrandy, in het kantoor van de Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht aan de

P.S. Gerbrandystraat 31, wordt iedere eerste dinsdag van de maand, behalve in augustus, tussen 19.00-20.00 uur een (inloop)wijkspreekuur gehouden van gemeente, politie en het wijkplatform Kraaihoek/Middenpolder. Het eerstvolgende wijkspreekuur is op dinsdag 7 mei.

Tijdens het wijkspreekuur kunnen bewoners terecht met al hun vragen, klachten, wensen en ideeën over de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. De wijkcoördinator, de gebiedsgebonden politiefunctionaris en een vertegenwoordiger van het Wijkplatform zijn aanwezig om de vragen zoveel mogelijk te beantwoorden en ideeën te inventariseren.

(Data wijkspreekuur 2002: 4 juni, 2 juli, 3 september, 1 oktober, 5 november, 3 december. Voor nadere informatie over het wijkspreekuur en het wijkgericht werken in het algemeen kan men bellen met Betty Wolt, wijkcoördinator gemeente Papendrecht, tel. 078-6418290.)

Spreekuur burgemeester

Iedere dinsdag houdt burgemeester De Bruin van 16.00 tot 17.00 uur spreekuur. Vooraf s.v.p. een afspraak maken via mw. Stuij van den Herik, tel. 078-6418350.