Gemeente Helmond


2 mei 2002
Bijzonder bestratingsproject afgerond

Het bestratingsproject aan de Deken van der Hagenstraat in Helmond is op donderdag 2 mei afgerond. Wethouder Van den Heuvel van Stedelijk beheer en Milieu, heeft tijdens zijn werkbezoek aan dit project op die dag, letterlijk de laatste steentjes bijgedragen. Het bestratingsproject is bijzonder omdat het een samenwerkingsverband is tussen de gemeente Helmond, het Samenwerkingsverband Praktijkopleidingen Grond-, weg- en waterbouw (SPG) en Aannemersbedrijf Van den Berk uit Erp.

Een 6-tal leerlingstraatmakers, in dienst van het SPG, hebben het project uitgevoerd, onder leiding van vakbekwaam leermeester J. Speijers uit Tilburg. De leerlingen krijgen zo de kans om de fijne kneepjes van het vak te leren, waardoor het vakmanschap in de toekomst behouden blijft. Het project is uitgevoerd onder auspiciën van Aannemersbedrijf Van den Berk.

De meeste gemeenten uit de regio Midden-Zuid-Brabant, als ook de provincie Noord-Brabant, geven werkgaranties af aan het SPG, waardoor de stichting altijd voldoende werk heeft om leerlingen op te leiden. De vraag naar leerlingen in deze regio is groot, waardoor zowel de wegenbouwbedrijven als gemeenten in de toekomst hun voordeel kunnen doen met deze aankomende vaklieden.