Ingezonden persbericht


Nokia BIG-IP® 2000 biedt oplossing voor het beheer van internetverkeer in ondernemingen die bedrijfsessentiële toepassingen draaien

Beschikbaarheid, schaalbaarheid en prestaties door intelligent verkeerbeheer, geïnstalleerde SSL-acceleratie en geïntegreerde Gigabit en Fast Ethernet switchpoorten

Leidschendam, 2 mei 2002 Nokia kondigde vandaag de nieuwe Nokia BIG-IP® 2000 applicatieswitch aan. Deze snelle en soepele iTCM-oplossing (Internet Traffic & Content Management) staat borg voor hoge beschikbaarheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid van de webapplicaties en -diensten van ondernemingen. De BIG-IP 2000 is een 'port-dense' (poortdichte) lokale oplossing voor verkeerbeheer met geavanceerde Layer 7-vermogens voor intelligente beslissingen inzake 'load balancing' (lastverdeling). De oplossing ondersteunt IP-netwerken op ondernemingsniveau en applicaties waarvoor topprestaties en uiterste betrouwbaarheid vereist zijn.

De BIG-IP 2000 is de nieuwste applicatieswitch in Nokia s iTCM-productlijn via zijn alliantie met F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), de toonaangevende leverancier van iTCM-oplossingen. Andere producten in deze iTCM-productlijn van Nokia zijn de Nokia-systemen BIG-IP FireGuard 520 en BIG-IP HA+ 540 en de Nokia BIG-IP 5000 applicatieswitch. De BIG-IP 2000 pakt uit met on-board SSL-acceleratie die processor-intensieve functies van applicatieservers ontlaadt en de algemene prestaties verhoogt.

"De BIG-IP oplossingen verbeteren Nokia s algemene waardeaanbod door de reeks internetbeveiligingsproducten van Nokia te completeren en onze klanten oplossingen aan te reiken voor zowel beheer als beveiliging van het verkeer", zei Dan MacDonald, vice-president Product Management bij Nokia Internet Communications. Nokia s uitgebreid pakket oplossingen voor internetbeveiliging en verkeerbeheer wordt bijzonder belangrijk voor de snel toenemende behoeften aan verkeerbeheer en beveiliging vanwege draadloze netwerkomgevingen. Nokia's iTCM-productlijn biedt OPSEC-gecertificeerde interoperabiliteit met zijn beveiligingsproducten."

Door de combinatie van de topprestaties van de hardware met de intelligente, krachtige software is de Nokia BIG-IP 2000 een ideale oplossing voor de veeleisende bedrijfsdiensten en bedrijfstoepassingen die over IP-netwerken draaien. De BIG-IP oplossing onderschept, inspecteert, transformeert en richt alle verkeer op IP-basis naar de gepaste resource of toepassing binnen een datacenter, en dat op basis van soepele bedrijfsregels die de klant zelf vaststelt. Met zijn vermogen om nagenoeg alle soorten IP-verkeer te ondersteunen en zijn poortdensiteit voor efficiëntie en schaalbaarheid biedt de BIG-IP 2000 ondernemingen krachtige prestaties en soepelheid voor hun applicaties en infrastructuur. De oplossing maximaliseert de investeringsopbrengst van de klanten door hun netwerk in staat te stellen meer verkeer te verwerken en meer efficiëntie te puren uit hun bestaande infrastructuur.

De BIG-IP 2000 is beschikbaar als afzonderlijke unit of als redundant paar. Het is een uiterst schaalbare en aanpasbare oplossing die vlot mee-evolueert met de eisen die worden gesteld aan netwerken van ondernemingen en dienstenleveranciers. Bovendien biedt de BIG-IP 2000 een ultrakrachtige architectuur met Ethernetswitching, 2 Gigabit Ethernetpoorten en 16 10/100 Fast Ethernetpoorten.

De Nokia BIG-IP 2000 is wereldwijd beschikbaar vanaf mei 2002.

Over Nokia Internet Communications

Nokia Internet Communications (Mountain View, Californië-VS) levert oplossingen van wereldklasse voor netwerkbeveiliging, virtuele private netwerken en beheer van internetverkeer en -inhouden. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerken van corporate ondernemingen en van leveranciers van ingehuurde diensten. Nokia wil de ICT-beleving van eindgebruikers verbeteren door netwerken een nieuw niveau van veiligheid en betrouwbaarheid te schenken, en elke keer opnieuw een persoonlijke, betrouwbare internettransactie mogelijk te maken. Voor meer informatie bezoekt u http://www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Over Nokia

Nokia is de wereldleider in mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, innovatie, gebruiksvriendelijkheid en veilige oplossingen is de onderneming uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van mobiele telefoons en een vooraanstaand leverancier van mobiele, IP- en vaste-breedbandnetwerken. Nokia verrijkt het internet met mobiliteit. Zo creëert het nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en voegt het een nieuwe dimensie toe aan het dagelijkse leven van de mens. Nokia is een open onderneming die genoteerd staat op zes belangrijke beurzen.

Voor meer informatie :

Nokia Internet Communications Europe Leads United

Claire Backhurst Jacqueline Schakenraad

Tel.: +44 7788 145460 Tel.: +32 3 466 01 88

E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com