Ingezonden persbericht


e13cac.jpg

Persbericht

Nieuw: business intelligence out of the box, voor zorginstellingen, verzekeraars, producenten

Information Builders introduceert Business Intelligence Templates speciaal voor verticale markten

Amstelveen, 30 april 2002 - Information Builders, toonaangevend in business intelligence oplossingen voor real-time informatiedistributie over het Web, introduceert vandaag de Vertical Business Reporting Templates. Information Builders noemt dit intelligence foundations, het fundament waarop de klant met Information Builders in slechts enkele weken een rapportageomgeving op maat bouwt die is afgestemd op de branche en de organisatie. De intelligence foundations omvatten standaard reporting templates voor het analyseren van bedrijfstakspecifieke meetwaarden. Klanten zijn in staat sneller en tegen lagere kosten uitgebreide rapportages aan te bieden aan eindgebruikers.

Beschikbare intelligence foundations bevatten:

* Facilities management voor zorgverleners voor het monitoren van kritieke bedrijfsdata, zoals gemiddelde en verwachte zorgduur, betalingen en inkomsten per patiënt/verzekeraar, ziektegeval of behandeling.
* Garantiemanagement voor producenten voor gedetailleerde analyse van garantieclaims en de daarmee verbonden kosten.
* Agent management voor verzekeraars voor het meten van de prestaties en productiviteit van agenten te kijken naar premies, polissen, claims en prolongaties.
Vertical Business Reporting Templates voor de administratie en het financieel management van onderwijsinstellingen, alsmede call center management voor telecombedrijven komen later dit kwartaal beschikbaar.

De Vertical Business Reporting Templates zijn gebouwd op Information Builders report template technologie en haar WebFOCUS business intelligence oplossing. Door gebruik te maken van WebFOCUS zijn er standaardrapportage templates gecreëerd voor het analyseren van afwijkingen, trends, verdelingen, verschillen en afhankelijkheden in standaard bedrijfsfuncties, alsmede voor marktsegmentatie. Deze templates worden vervolgens gevuld met klantspecifieke gegevens. Deze aanpak heeft tot gevolg dat Information Builders in staat is snel en tegen lage kosten een complete rapportageomgeving voor eindgebruikers te leveren, toegesneden op de specifieke behoeften in bepaalde branches.

Met onze Vertical Business Reporting Templates zijn we in staat een dynamische bedrijfsinformatie-omgeving te realiseren in ongeveer de helft van de tijd die nodig is om een business intelligence pakket te implementeren of om een nieuwe oplossing te bouwen met andere business intelligence tools. Dat zegt Kevin Quinn, vice president product marketing bij Information Builders. Dit geeft onze klanten concurrentievoorsprong doordat ze onmiddellijk antwoord krijgen op de meest dringende vragen over hun organisatie binnen een rapportageomgeving die is afgestemd op hun specifieke behoeften.

Om de invoering van de applicatie verder te versnellen biedt Information Builders End User Reporting Services. Dit pakket aan services zorgt ervoor dat de eindgebruiker in slechts 45 dagen de beschikking heeft over een complete rapportageomgeving - ontworpen, gebouwd en geïmplementeerd door consultants van Information Builders. Klanten doen hun keuze uit de beschikbare reporting templates en maken deze samen met de consultants verder op maat op basis van hun specifieke bedrijfsbehoeften. De daaruit resulterende rapportages kunnen dienen voor real-time analyse, maar ook voor ingeroosterde of alert-based verspreiding.

Het is ons doel om onze klanten te voorzien van een complete, kosteneffectieve oplossing die is ontworpen met het oog op optimale performance, zegt Marty Slagowitz, vice president of Information Builders consultancy organisatie. Onze consultants hebben uitvoerige ervaring in het implementeren van onze producten en in het bouwen van applicaties voor organisaties in een grote variëteit aan branches. Ze werken nauw samen met de klanten om diepgaand inzicht te krijgen in hun behoeften en hun problemen, zodat ze een oplossing realiseren waar de klant het meest bij gebaat is.

Information Builders

Information Builders voorziet haar klanten van robuuste Business Intelligence oplossingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in real-time informatiedistributie over het web. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, het hart van de Amerikaanse economie, en helpt bedrijven en instellingen bij het verbeteren van hun kritische bedrijfsprocessen door data te transformeren in bruikbare informatie en deze via het internet te bezorgen bij medewerkers, managers, partners en klanten. Met behulp van de veelbekroonde WebFOCUS-oplossing distribueert Information Builders informatie voor meer dan 11.000 klantensites overal ter wereld, waaronder de meeste Fortune Top100-bedrijven en alle Amerikaanse overheidsdiensten. Het bedrijf heeft wereldwijd 2.000 professionals in dienst en realiseerde in 2001 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

# # #

Trademarks: This press release refers to numerous products by their trade names. In most cases, their respective companies claim these designations as trademarks or registered trademarks

Perscontacten:

Marianne Jelgerhuis Theo Loth

(020) 456 33 67 0653 497 173

marianne.jelgerhuis@ibi.nl theo.loth@loth.nl