Gemeente Amsterdam


---

Amsterdam krijgt 25 miljoen extra voor Sociale Dienst

DMinister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en wethouder Oudkerk van Amsterdam hebben vandaag een akkoord bereikt over 25 miljoen extra voor de Sociale Dienst. Er komt 18 miljoen euro beschikbaar voor de 1 op 1 begeleiding van werkelozen naar een baan en nog eens 7,5 miljoen euro voor uitbreiding van de kinderopvang. Het akkoord geldt voor 2002, met een doorloop naar 2004.

Het akkoord volgt op de goede resultaten van de MegaBanenMarkt en het herstel van de Sociale Dienst. In het akkoord zijn harde afspraken vastgelegd. In 2002 moeten 2700 mensen uit de uitkering aan een baan geholpen zijn. In 2004 moet dat zijn opgelopen naar 7200 mensen. Daarnaast heeft de minister 7,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor uitbreiding van de kinderopvang, die noodzakelijk is om mensen daadwerkelijk aan werk te helpen. Voor de gehele periode is in totaal 67 miljoen euro voor Amsterdam gereserveerd.

Wethouder Oudkerk: 'dit akkoord geeft vertrouwen en rust, betekent een belangrijke impuls voor de begeleiding van werkelozen op weg én een stap verder in het herstel van de sociale dienst'.

Amsterdam, 2 mei 2002 Mirjam Otten

^


-

© gemeente Amsterdam - 2-05-2002