Ingezonden persbericht

SilverStream lanceert krachtige integratieoplossing en webserviceactivering voor SAP-klanten

SilverStream eXtend Composer Connect for SAP stelt bedrijven in staat snel hun kritieke SAP-functies te heroriënteren

Hoofddorp, 2 mei 2002 - SilverStream Software Inc. (Nasdaq: SSSW) kondigde vandaag de beschikbaarheid aan van SilverStream eXtend Composer Connect for SAP, een uiterst krachtige integratieoplossing om kritieke SAP-bedrijfsfuncties te heroriënteren voor gebruik in webservicetoepassingen. Met deze nieuwe technologie kunnen de klanten hun SAP-gerelateerde RFC's (Remote Function Calls) en BAPI's (Business API's) snel aanpassen voor de ontvangst van XML-requests en de productie van XML-reacties, zodat ze in real time of asynchroon kunnen communiceren met interne en externe systemen. Composer Connect for SAP kan worden gebruikt voor de integratie van SAP-systemen in websites, B2B-handelsplatformen, bestaande EDI-infrastructuur en een brede waaier van hostafhankelijke bedrijfssystemen.

"Steeds meer bedrijven willen het potentieel van hun SAP-infrastructuur maximaliseren en zoeken nieuwe manieren om de via deze systemen aangeboden informatie en transacties beschikbaar te maken voor andere en grotere doelgroepen," zei Hurwitz Group Director Tyler McDaniel. "Technologieën als SilverStream eXtend Composer Connect for SAP, dat de Java Connector-architectuur (JCo) van SAP zelf inschakelt, zijn ideaal voor bedrijven die hun SAP-toepassingen op efficiënte wijze moeten integreren in hun globale bedrijfsstrategie."

Belangrijkste functies van Composer Connect for SAP:

Visual Designer voor snelle integratie: de informatieanalisten werken in de bekroonde Designer-omgeving van SilverStream eXtend Composer (eXtend Composer) om elke SAP-functie visueel voor te bereiden op XML. Toepassingen met toegang tot die functies kunnen dus erg snel worden gecreëerd. Met de brede waaier CBPM-opties (Connectors and Business Process Management Capabilities) van eXtend Composer kunnen deze SAP-functies worden geïntegreerd als onderdelen van complexe multiplatformprocessen.

End-to-end Animation: alle runtime-interacties met SAP-systemen kunnen worden gesimuleerd met de unieke functie End-to-End Animation van eXtend Composer, zodat SAP-afhankelijke webservices kunnen worden geïmplementeerd, ontplooid en ondersteund als productiesystemen op bedrijfsniveau.

Uiterst efficiënte, SAP-compatibele architectuur: Composer Connect for SAP is geënt op de JCo, de "multi-threaded" en uiterst krachtige SAP-interface voor de integratie van Java-toepassingen. Composer Connect for SAP voorziet tevens in connectiviteits- en sessiepoolingopties ter ondersteuning van geavanceerde integratie-eisen. De SilverStream-oplossingen zijn volledig compatibel met de door SAP aanbevolen en ondersteunde interfacingstrategie en vormen een complete, productieve, snelle en betrouwbare integratiestrategie.

Uitgebreide SAP-interoperabiliteit: naast de toegang via JCo ondersteunt eXtend Composer de integratie ook via de documentformaten XML en IDoc van SAP. Zo ondersteunt eXtend Composer in feite alle door SAP voorgeschreven integratiestrategieën, zodat de klanten de verschillende alternatieven kunnen combineren voor een snelle implementatie van flexibele SAP-integraties.

Webservices-ready: eXtend Composer omvat ingebouwde ondersteuning voor erkende webservicenormen als SOAP, WSDL, WSFL en UDDI. Met Composer Connect for SAP kan elke SAP-functie snel worden geïdentificeerd als een aparte webservice en/of opgeroepen worden vanuit grotere webservicecomposities. SAP-functies zijn toegankelijk via directe procesafspraken en in de context van langdraaiende transacties via eXtend Composer Process Manager.

Ontwikkeltools: voor integraties waarbij toegang tot R/3-functies op ontwikkelingsniveau is vereist, voorziet Composer Connect for SAP in een erg productieve Javascripting-interface die alle gewone SAP-functiecalls identificeert. De gebruikers kunnen op functieniveau kiezen tussen de visuele of scriptinginterfaces van eXtend Composer om in te spelen op individuele vaardigheden, voorkeuren en wensen.

Enterprise J2EE Deployment: alle runtime-elementen van Composer Connect for SAP worden geïnstalleerd op toonaangevende J2EE-toepassingsservers waaronder de SilverStream eXtend Application Server, IBM WebSphere en BEA WebLogic. Daartoe genieten webservices met toegang tot SAP-functies van dezelfde beveiliging, prestaties, schaalbaarheid en fouttolerantie als de J2EE-bedrijfsinfrastructuur zelf.

"Composer Connect for SAP is een industriële oplossing voor de integratie van zakelijke R/3-functies in de wereld van de webservices," zei Fred Holahan, ondervoorzitter van SilverStream en algemeen directeur van eBusiness Integration Products. "In combinatie met de JCo-technologie van SAP zelf stelt Composer Connect for SAP de klanten in staat snel schaalbare integratieoplossingen te implementeren, ze met een gerust hart te installeren en ze te beheren binnen een zakelijke J2EE-infrastructuur."


---