Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 2-05-2002
Persberichten van donderdag
Martin Panman 0651611628

Vrouw rijdt in sloot

ASSEN- Gistermiddag reed een 54 jarige vrouw uit Putten in een personenauto op de A28 in Noordelijke richting. Ter hoogte van Assen viel de vrouw volgens haar verklaring in slaap waardoor zij in de berm belandde. Na een stuurcorrectie reed zij de rijbaan over en kwam tegen de middengeleiding aan. Vervolgens verloor ze macht over het stuur en kwam in de sloot aan de rechterzijde van de weg tot stilstand. De vrouw heeft lichte verwondingen.

Auto diefstal

Hoogeveen- Vannacht zijn er van twee personenautos knipperlichten en richtingaanwijzers gestolen. Van 1 auto werden van de zijkant van de knipperlichten gestolen en van de andere auto de richtingaanwijzers aan de voorkant. De autos stonden geparkeerd aan de Helios. De 31 en 38 jarige eigenaars uit Hoogeveen hebben aangifte gedaan.

Vernieling

EMMEN- Vannacht zijn er aan de Zuidlaardebrink alle banden lek gestoken van een bestelbusje. Naast het busje stond een oplegger met hoogwerker waarbij 3 banden zijn lek gestoken. De 24 jarige eigenaar van het bestelbusje deed aangifte.

Beroving

MEPPEL- Op koninginnedag werd een 19 jarige jongen uit Meppel van zijn geld beroofd. De jongen liep door de Weteringdwarsstraat en werd aangehouden door 2 jongens. Ze dwongen hem tot stoppen, waardoor 2 andere jongens zijn portemonnaie uit zijn broekzak grepen. Van 2 jongens is het signalement bekend: 1 jongen is 1.60, vrij fors gebouwd, een zwarte leren jas en een witte pet met een Chinees teken. De andere jongen is ongeveer 1.80 met een versleten zwarte leren jas en een middenscheiding in het haar. Het slachtoffer deed aangifte.

Heer in het verkeer?

SCHOONEBEEK- Vanmorgen reed een 45 jarige Nederlandse man uit Emlichheim in een personenauto over de Nieuw Amsterdamseweg in de richting van Schoonebeek. De man wilde een 29 jarige automobilist uit Schoonebeek passeren. Terwijl hij passeerde verhoogde de Schoonebeker ook zijn snelheid waardoor de man hem niet kon passeren. Omdat hij er niet voorbij kon komen remde hij af om in te voegen. De Schoonebeker remde echter ook af. Hierdoor ontstond er een verkeersgevaarlijke situatie. Bij een kruising stopte beiden bestuurders. De Schoonebeker stapte uit en schold de Nederlandse bestuurder uit Emlicheim uit en gaf een harde schop tegen de spiegel en tegen het portier. De man verklaarde een hekel te hebben aan Duitsers. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Minder snelheidsovertredingen weg Noordenveld Donderen ZIE SNEUGELD