Ingezonden persbericht


Canon Inc. komt met resultaten eerste kwartaal 2002

Hoofddorp, 1 mei 2002 --- Canon Europe, een divisie van Canon Inc. (NYSE: CAJ - news) en toonaangevend in beeldverwerkingtechnologie, heeft in het eeerste kwartaal van boekjaar 2002 een omzet gerealiseerd van 651,1 miljard yen ($ 5,613 miljard) een daling van 8,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De onderneming boekte in het eerste kwartaal een netto winst van 31,7 miljard yen ($ 273 miljoen), ofwel 36,11 yen ($ 0,31) per aandeel, een daling van 26,9 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar.

Canon heeft de doelstelling voor omzet, winst uit bedrijfsuitoefening en netto winst voor het gehele boekjaar 2002 naar boven bijgesteld dankzij een beter dan verwacht resultaat in het eerste kwartaal en betere vooruitzichten voor de rest van het jaar.

"In het eerste kwartaal waren er tekenen van economisch herstel in de Verenigde Staten, maar daarbuiten zijn de omstandigheden nog steeds moeilijk. Daar staat tegenover dat factoren als de voortgang gemaakt bij concurrerende nieuwe producten, kostenbesparingen door het stroomlijnen van de productie en de zwakte van de yen, hebben geleid tot het naar boven kunnen bijstellen van oorspronkelijke verwachtingen voor omzet en winst.

Als we onze vooruitzichten voor 2002 vergelijken met de resultaten van het afgelopen boekjaar dan zouden we voor de derde achtereenvolgende maal een stijging van zowel omzet als winst moeten kunnen realiseren", zegt Toshizo Tanaka, Senior Managing Director and Group Executive for Finance and Accounting Headquarters, Canon Inc.

De geconsolideerde netto omzet in het eerste kwartaal van 651,1 miljard yen ($5,613 miljard) en de netto winst 31,7 miljard ($ 273 Miljoen), ofwel 36,11 yen ($ 0,31) per aandeel kwam hoger uit dan de aanvankelijke vooruitzichten van respectievelijk 650,0 miljard yen ($5,603 miljard) en 28.0 miljard yen ($ 241 miljoen. Voor meer informatie kunt u raadplegen:
Announcement of First Quarter 2002 financial results op http://www.canon.com/finance/index.html.

Canon Europe
Canon Europe is een divisie van Canon Inc. Japan, een toonaangevende en innoverende leverancier van beeldverwerkings- en informatietechnologie-oplossingen voor de thuismarkt en de zakelijke markt.

Canon Europe richt zich op twee duidelijk gedefinieerde markten: Business Solutions (netwerkapparatuur: oplossingen voor fotokopie, printer, scanner en fax), en Consumer Imaging (Input Solutions: fotografische apparatuur, bestaande uit analoge en digitale camera's en camcorders, en Output Solutions: Bubble Jet en andere printers).

Canon Europe levert bovendien Industrial Products, waaronder lenzen voor televisiecamera's, en semiconductor en medische apparatuur.

Canon Europe biedt werk aan meer dan 12.000 mensen in 19 landen.

Persinformatie:

Canon Nederland N.V.
Henk Steenbergen
Manager Corporate Communications
Neptunusstraat 1
2132 JA Hoofddorp
Tel.: (023) 567 02 36
Email h.steenbergen@canon.nl

###