Ingezonden persbericht


MACROMEDIA STUDIO MX VERSNELT ONTWIKKELING VAN

RIJKE INTERNET-APPLICATIES

Nieuw aanbod combineert sterke punten van Macromedia Dreamweaver MX

en Macromedia Flash MX op het gebied van authoring

Utrecht, 2 mei 2002 - Macromediaâ, Inc. (Nasdaq: MACR) stelt Macromedia Studio MX voor, een niet te missen suite van geïntegreerde tools voor de ontwikkeling van alle mogelijke Internet-oplossingen, gaande van eenvoudige HTML tot de opgang makende categorie van rijke Internet-applicaties. Macromedia Studio MX combineert de nieuwste versies van toonaangevende tools van Macromedia. Ontwikkelaars beschikken daarmee over een gestroomlijnde, geïntegreerde productenfamilie die is toegespitst op een verhoogde productiviteit van de ontwikkelaar en een hogere ROI.

Macromedia Studio MX omvat Macromedia Dreamweaverâ MX), Macromedia FlashÔ MX, Macromedia Fireworksâ MX, Macromedia FreeHandâ 10, en een ontwikkelaarseditie van Macromedia ColdFusionâ MX. De eerste leveringen van studio worden verwacht voor mei; de introductieprijs zal 959 euro bedragen. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op http://www.macromedia.com/go/studiomx/.

"Macromedia Studio MX is de beste oplossing die er is voor het ontwikkelen van rijke Internet-applicaties. Het combineert alle kritieke elementen die dit nieuwe marktsegment nodig heeft," aldus Dominic Gallello, executive vice president van Macromedia. "Onze klanten hebben Macromedia Flash en Dreamweaver altijd al samen gebruikt. Op hun verzoek combineren wij deze toonaangevende tools nu met andere oplossingen. Het resultaat is een eenvoudige, krachtige en open oplossing waarmee de gebruiker buitengewoon efficiënt kan werken."

Macromedia Studio MX staat voor een compleet geïntegreerde ervaring. Het biedt geïntegreerde producten, gemeenschappelijke normen voor de gebruiksinterfaces en een naadloze workflow, wat uiteraard de productiviteit van de ontwikkelaar ten goede komt. Onder de samenhangende elementen van de gebruikersinterface vermelden we kleurenbeheer, tekenhulpmiddelen, code-editing, inspectie van gemeenschappelijke opmaakkenmerken en schermbeheer. Daardoor kan er naadloos van de ene applicatie naar de andere worden overgegaan. Verder bieden de producten een betere toegankelijkheid en bruikbaarheid, en zij ondersteunen de nieuwste besturingsystemen zoals Windows XP en Mac OS X. Meer dan 2,4 miljoen ontwikkelaars en ontwerpers maken nu reeds gebruik van de producten die in studio worden aangeboden.

"Macromedia Studio MX voegt alle producten samen die wij reeds gebruiken om Emerils.com te creëren, de officiële website van de vermaarde chef-kok Emeril Lagasse," zo zegt Damion Michaels, Webmaster van EMERILS.COM. "Met de ondersteuning van het nieuwe PHP door Dreamweaver MX, de productiviteitsverbeteringen van Macromedia Flash MX en de verhoogde integratie met Fireworks MX en FreeHand 10 belooft de ingrediëntenmix van de nieuwe Studio werkelijk een succesrecept te worden. En geloof me, succesrecepten daar weten wij alles over."

Met Macromedia Dreamweaver MX kunnen ontwikkelaars alle mogelijke oplossingen ontwerpen en coderen, van websites tot Internet-applicaties. Macromedia Flash MX, dat sinds maart in omloop is, maakt het mogelijk om rijke Internet-applicaties en inhoud te creëren die niet alleen garant staan voor een optimale gebruikerservaring, maar ook voor een aanzienlijke ROI. Macromedia Fireworks MX is de eenvoudigste manier om interactieve graphics te creëren, te optimaliseren en te exporteren in een enkele, op het web gerichte omgeving. Met FreeHand 10 kan de klant snel een storyboard uitwerken voor websites die vervolgens naar Dreamweaver kunnen worden geëxporteerd. De ontwikkelaarseditie van Macromedia ColdFusion MX is een volledig uitgeruste editie die op een afzonderlijke computer draait. De klant kan er rijke Internet-applicaties mee ontwikkelen.

PRIJS EN LEVERTERMIJN (alle hieronder vermelde prijzen zijn richtprijzen)

De eerste leveringen van Macromedia Studio MX worden verwacht in mei; de introductieprijs zal 959 euro bedragen. Informatie en upgrades van één of meerdere Macromedia-producten vindt u op http://www.macromedia.com/go/studioupgrade/. Studio MX zal vanaf mei in Engelse versie te koop zijn. De Chinese, Franse, Duitse, Italiaanse, Japanse, Portugese, Spaanse en Zweedse versies zullen later beschikbaar zijn.

MACROMEDIA

Macromedia (www.macromedia.com) helpt miljoenen designers en ontwikkelaars doeltreffende gebruikersbelevingen te creëren over de breedst mogelijke waaier van platformen en toestellen. Via een open en geïntegreerde familie van client-, tool- en servertechnologieën geeft Macromedia vorm aan een nieuwe generatie van rich-internettoepassingen die de internetbeleving radicaal zullen verbeteren.

###

Copyright 2002 Macromedia, Inc. All rights reserved. Macromedia, the Macromedia logo, Dreamweaver, Dreamweaver UltraDev, HomeSite, Fireworks, FreeHand, Macromedia Flash, and ColdFusion are trademarks or registered trademarks of Macromedia, Inc., which may be registered in the United States and internationally. Other product or service names mentioned herein are the trademarks of their respective owners.

Voor meer informatie over Macromedia kan u terecht bij:

Macromedia Wim Muijsert Leads United Jacqueline Schakenraad

Tel.: +31 (0)30 750 40 84 Tel : +32 (0)3 466 01 88

E-mail: wmuijsert@macromedia.com E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com