BROERS EN VONK

Nieuws uit de Regio slaat vleugels verder uit

RTV Oost afnemer en leverancier van nieuwe regionale nieuwsdienst: Nieuws uit de Regio slaat vleugels verder uit

Nieuws uit de Regio, de nieuwe regionale nieuwsdienst voor professionele afnemers die sinds 1 januari 2002 actief is, breidt verder uit. RTV Oost, de regionale radio- en televisieomroep van Overijssel, is per 1 mei afnemer geworden van Nieuws uit de Regio. RTV Oost koopt nieuws in uit West-Overijssel, bestemd voor berichtgeving op radio, tv, teletekst en internet. RTV Oost wordt daarnaast leverancier voor Nieuws uit de Regio van nieuws uit Twente.

Nieuws uit de Regio is een initiatief van B&V Media BV in Kampen, opgericht door journalisten Herman Broers (31) en Wilfried Vonk (33). Nieuws uit de Regio is een nieuwsdienst voor professionele afnemers en biedt een brede, authentieke, actuele selectie van bovenlokaal en regionaal nieuws, en landelijk nieuws dat uit de regio afkomstig is. Het nieuws wordt aangeboden via de website www.nieuwsuitderegio.nl, waartoe betalende afnemers met een wachtwoord en inlogcode toegang hebben. Afnemers kunnen de berichten als grondstoffen inpassen in de eigen berichtgeving in bijvoorbeeld radiobulletins, op de kabelkrant, in nieuwsbladen en regionale dagbladen, maar ook op internet- en intranetsites, op regioportals en in infobulletins. Ook overheden, bedrijven en instellingen kunnen voor hun nieuwsvoorziening terecht bij Nieuws uit de Regio.
Nieuws uit de Regio is na een uitgebreide testfase van start gegaan op
1 januari 2002. Het gehele concept is door B&V Media in eigen beheer ontwikkeld.

Afnemers
Nieuws uit de Regio heeft inmiddels diverse afnemers verworven in Overijssel, Gelderland, Flevoland en Groningen, waaronder de kabelkranten Nieuws TV Groningen, Swollenaer TV en Brug TV, de nieuwsbladen De Swollenaer, De Brug, De Dijk, De Stadskoerier en de radiozenders Rebecca Radio en RTV Oost. Daarnaast is B&V Media in gesprek met diverse potentiële afnemers in Noord-, Oost- en Midden-Nederland. Het streven is via gestage groei meer regio's te activeren.

RTV Oost
De overeenkomst tussen RTV Oost en B&V Media is voortgekomen uit de relatie die de omroep al onderhield met persbureau Broers & Vonk, het andere bedrijf van Wilfried Vonk en Herman Broers. Broers & Vonk is sinds 1 september 2001 correspondent voor RTV Oost. Deze samenwerking wordt nu vervangen door het contract met B&V Media.

Nieuwsgaring
Nieuws uit de Regio maakt voor de nieuwsgaring gebruik van een groeiend netwerk van professionele partners. Deze partners zijn persbureau Tammeling in Groningen (provincie Groningen), het Algemeen Drents Persbureau ADP in Odoorn (provincie Drenthe), persbureau Broers & Vonk in Kampen (West-Overijssel, Flevoland en Noord-Gelderland) en vanaf 1 mei dus RTV Oost (Twente).

Achtergronden
Freelance journalisten Herman Broers (31) en Wilfried Vonk (33) werken sinds 1995 vanuit Kampen samen in het pers- en publiciteitsbureau Broers & Vonk VOF. Dit bureau levert journalistieke en aan journalistiek gelieerde diensten aan media, overheden, instellingen en het bedrijfsleven. Broers & Vonk is gespecialiseerd in nieuws- en tijdschriftjournalistiek, publiciteitsadvies, fotografie en webdesign. Het bureau heeft tien medewerkers en levert aan onder andere ANP, ANWB Media, VNU, Uitgeverij De Brug, Rebecca Radio, MKB Nederland en Arbo Unie Nederland.
B&V Media is het tweede bedrijf dat Herman Broers en Wilfried Vonk hebben opgericht. Het bedrijf richt zich op samenwerkingsverbanden met partners om te komen tot een netwerk van journalistieke bedrijven die regionaal georiënteerde diensten leveren aan professionele afnemers in de nieuws- en tijdschriftjournalistiek.