Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-05-2002
Persberichten district Heerlen (HP 15.30 uur) Donderdag 2 mei 2002

Heerlen, rijden onder invloed:
Een 39 jarige inwoner van Hoensbroek is donderdagmorgen 2 mei 2002 door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de inwoner van Hoensbroek werd omstreeks 02.15 uur vastgesteld op de Alofsstraat te Hoensbroek. Kort daarvoor had een politiepatrouille een personenauto over de Juliana Bernhardlaan te Hoenbroek zien rijden met een gebrek aan de verlichting. Om een onderzoek naar dit gebrek in te stellen werd de auto nagereden. De bestuurder had blijkbaar in de gaten dat de politie hem wilde gaan controleren en parkeerde daarop zijn auto op de Alofsstraat. Kort nadat hij uitgestapt was werd hij door de politie aangehouden. Hij bleek behoorlijk naar alcohol te ruiken en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 2.2 en 2.3 promille. Tegen de inwoner van Hoenbroek werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Heerlen, brand op dak van glaspaleis:
Donderdagmorgen 2 mei 2002 heeft een brand gewoed op het dak van het glaspaleis aan de Bongerd te Heerlen. Het brandje is vermoedelijk ontstaan nadat woensdag bitumen op het dak van het glaspaleis is gelegd waarbij gebruik is gemaakt van open vuur. Mogelijk heeft op een plaats het bitumen gesmeuld waarna in de nachtelijke uren brand kon ontstaan. De gewaarschuwde brandweer had het brandje, dat gepaard ging met enkele fikse vlammen en een stevige rookontwikkeling snel onder controle. Het nablussen nam nog een uur in beslag. Hoe groot de schade is kon nog niet worden vastgesteld.

Heerlen, rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen: De politie heeft woensdagmiddag van twee bestuurders het rijbewijs ingevorderd na het plegen van snelheidsovertredingen. Een 23 jarige inwoner van Gulpen reed woensdagmiddag omstreeks 16.50 uur in een taxi over de Provincialeweg te Heerlen. Een motoragent van de politie te Heerlen op een onopvallende motor stelde vast dat de taxi met een snelheid van 170 km per uur reed, gecorrigeerd naar 162 km per uur. Op de afrit richting Welterlaan werd de bestuurder staande gehouden. Hij werd geverbaliseerd waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. De hoogte van de boete wordt bepaald door de Officier van Justitie.

Een 32 automobilist uit Eschweiler overkwam die middag hetzelfde. Hij haalde op de autosnelweg A-76 te Heerlen de onopvallende motorrijder van de politie met grote snelheid in. De snelheid werd daarop gecontroleerd en geklokt op 180 km per uur, gecorrigeerd naar 172 km per uur. Op de Tienbaan werd de bestuurder staande gehouden. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. De Officier van Justitie zal zich buigen over het vaststellen van de boete.

Heerlen, drugdeal:
De projectgroep verdovende middelen van politie in Heerlen heeft woensdagavond 1 mei 2002 drie personen aangehouden die gedrieën betrokken waren bij een drugsdeal.
Leden van de groep verdovende middelen waren woensdagavond kort na 20.00 uur getuige van een drugsdeal die plaatsvond op de Akerstraat Noord te Heerlen. Twee personen kochten van een derde drugs en betaalden daarvoor. Nadat het drietal uiteen ging werden zij aangehouden. Bij de drugsdealer, een 22 jarige van zonder vast woon- of verblijfplaats, werd een geldbedrag van 520 euro aangetroffen en een telefoon. Bij de kopers, een 23 en een 32 jarige respectievelijk woonachtige te Bendorf en Koblenz werd elk 4,5 gram heroïne aangetroffen. Het drietal werd ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. Na het opmaken van proces-verbaal werden beide Oosterburen uit Nederland verwijderd. Beiden kregen een transactievoorstel aangeboden van elk 450 euro. De drugsdealer kreeg in het kader van afhandeling snelrecht en dagvaarding uitgereikt. Hij mag zich persoonlijk bij de Officier van Justitie verantwoorden.