Universiteit van Amsterdam


Hoogleraarsbenoeming: prof. dr. N.R. Anderson
Gepubliceerd op donderdag 2 mei 2002
Prof. dr. N.R. Anderson (1959) is per 1 september 2002 benoemd tot hoogleraar Organisatiepsychologie aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Neil Anderson behaalde zijn masterdiploma Personnel management in 1983 aan de Aston University, Groot Brittannië. Daarna deed hij promotieonderzoek aan dezelfde universiteit, waar hij 1988 promoveerde in de organisatiepsychologie. Hij werd vervolgens onderzoeker aan de University of Sheffield en in 1991 docent op het gebied van de organisatiepsychologie aan de University of Nottingham. Vanaf 1994 is hij verbonden aan het Goldsmiths College van de University of London, aanvankelijk als hoofddocent, sinds 1997 als hoogleraar Arbeidspsychologie.
Anderson was vorig jaar een aantal maanden gasthoogleraar aan de UvA en de Vrije Universiteit. Eerder was hij al gasthoogleraar aan de Hangzhou University in China en de University of Minnesota. Anderson maakt deel uit van de redactieraad van de European Journal of Work and Organizational Psychology, de European Psychologist en de Journal of Managerial Psychology. In 2000 is Anderson verkozen tot fellow van de British Psychological Society, in 2001 werd hij 'elected fellow' van de American Psychological Association. Bron: Persvoorlichting
vanharn@bdu.uva.nl