AutoRai

2-5-2002

Nissan Micra nu schoon en zuinig

De Nederlandse overheid betaalt mee aan elke nieuwe Nissan Micra.Wie een Micra aanschaft, profiteert van de milieu subsidies op schone en zuinige autos die de regering heeft ingesteld. Het voordeel loopt bij de compacte Nissan op tot 775,-.

Sinds vorig jaar stimuleert de Nederlandse overheid de verkoop van zowel schone als zuinige personen- en bestelautos. De Micra heeft sinds kort nieuwe motoren die voldoen aan de Euro-4-norm. Hierdoor komt de auto in aanmerking voor de subsidie regeling van schone autos van 275 euro. Daarnaast is energielabel B op de Micra van toepassing, wat een milieu subsidie van 500 euro betekent. Het voordeel loopt daardoor op tot 775 euro. De subsidie geldt voor handgeschakelde Micras met een 1.0- en 1.4-liter benzinemotor.

De Micra is al jaren een van de best verkochte Nissans. De compacte Japanner biedt dan ook veel auto voor weinig geld. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer halogeen koplampen, een in hoogte verstelbaar stuurwiel, getint glas, een bestuurdersairbag en diverse praktische opbergvakken.