Ingezonden persbericht


Persbericht

2 mei 2002

TDK Systems vergroot mogelijkheden draadloos werken

~ meer gebruiksgemak met nieuwe software-applicaties voor Bluetooth productlijn ~

TDK Systems heeft drie nieuwe software-applicaties voor haar Bluetooth 'go blue' productlijn geïntroduceerd.

TDK Mobile stelt gebruikers in staat hun mobiele telefoon te beheren en besturen vanaf een PC of laptop door gebruik te maken van de Bluetooth PC Card en USB Adaptor van TDK Systems. Gebruikers kunnen hiermee op hun PC eenvoudig een back-up maken van hun mobiele telefoonboek en SIM card geheugen. Hierdoor blijven waardevolle contactgegevens toegankelijk in het geval van diefstal of verlies van een telefoon.

TDK Dialler biedt nieuwe features voor blue5 en blueM, de Bluetooth oplossingen van TDK Systems voor Palm gebruikers. Eén van de voordelen is dat gebruikers via een Bluetooth telefoon rechtstreeks met hun PDA elk van de 4.000 opgeslagen nummers in hun Palm database kunnen bellen. Met zowel TDK Mobile als TDK Dialler gaat het versturen van SMS berichten makkelijker en sneller omdat berichten geschreven kunnen worden met een toetsenbord of de PDA schrijffunctie, in plaats van met de 10 kleine toetsen van een mobiele telefoon.

TDK blueDial is ontworpen voor de bluePAQ van TDK Systems. Deze nieuwe applicatie zorgt ervoor dat nummers kunnen worden gebeld vanuit het iPAQ adresboek en SMS berichten bewerkt en verstuurd kunnen worden.

"Tot nu toe heeft Bluetooth zich gericht op het verwijderen van kabels. Nu dit reeds een gevestigde draadloze techniek is, introduceren we nieuwe features voor gebruikers om te zorgen voor een daadwerkelijk verschil in de mobiele werkervaring," zei Nick Hunn, managing director van TDK Systems.

"Door de recente toename in het aantal gestolen mobiele telefoons en de tendens om telefoons vaker te upgraden, is er een groeiende behoefte aan de back up en overdracht van gegevens die zijn opgeslagen in een mobiele telefoon. Als je ooit een mobiele telefoon hebt moeten vervangen, weet je dat de kosten van een nieuwe telefoon te verwaarlozen zijn in vergelijking met de tijd en het ongemak dat je kwijt bent bij het herstellen van je contactenlijst," voegt Hunn hier aan toe.

De nieuwe applicaties van TDK Systems zijn opgenomen in de laatste versies van de 'go blue' productlijn. Mensen die al in het bezit zijn van een van deze apparaten kunnen een upgrade downloaden op www.tdksys.com.

Om Bluetooth verder te promoten, heeft TDK Systems ook twee nieuwe websites gelanceerd. www.no2wires.com adviseert gebruikers op het gebied van compatibiliteit en interoperabiliteit, terwijl www.getbluetooth.com consumenten en bedrijven helpt bij het zoeken van Bluetooth verkooppunten.

(409 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems
TDK Systems Europe is een grote producent en aanbieder van media en e-materialen met een wereldwijde omzet van meer dan 6 miljard US dollar. TDK Systems biedt componenten en systeemoplossingen voor alle gebieden van de elektronica-industrie, van RF componenten tot 'telecom protocol stacks'. TDK Systems is een zelfstandig onderdeel van de TDK groep met ontwikkelingscentra in Europa en Japan. Hier worden een reeks van producten voor de in opkomst zijnde draadloze markt geproduceerd, inclusief Bluetooth, 802.11b en HiperLAN/2. Als één van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC kaarten ontwikkelde, is TDK Systems een erkend leider op het gebied van GSM connectiviteit. TDK systems levert haar oplossingen aan de meeste grote GSM telefoonproducenten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Bluetooth PC kaarten en USB adapters zijn de eerste van TDK Systems nieuwe wereldwijde draadloze oplossingen die voldoen aan de Bluetooth 1.1 standaard. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en flexibiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC) en Stebis en in België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksys.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43-3566956Fax: +31 (0) 43-3566955
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.comwww.tdksys.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com