Ingezonden persbericht


MACROMEDIA INTRODUCEERT FIREWORKS MX

Fireworks MX verhoogt de productiviteit van de ontwerpers en biedt extra ondersteuning voor nieuwe features zoals graphics gestuurd door gegevens

Utrecht, 2 mei 2002 - Macromedia, Inc. (Nasdaq: MACR) stelt Macromedia Fireworks MX voor, de eenvoudigste manier om interactieve graphics te creëren, te optimaliseren en te exporteren in een enkele, op het web gerichte omgeving. Fireworks MX is een sleutelcomponent van Macromedia Studio MX, dat de nieuwste versies combineert van de toonaangevende tools van Macromedia. Ontwikkelaars beschikken daarmee over een gestroomlijnde, geïntegreerde productenfamilie die is toegespitst op een verhoogde productiviteit van de ontwikkelaar en een hogere ROI. U kunt nu reeds een preview release van Fireworks MX downloaden op http://www.macromedia.com/go/fwmxdl/.

Fireworks MX biedt een gestroomlijnde omgeving om van alles en nog wat te creëren, gaande van eenvoudige grafische knoppen tot ingewikkelde rollovereffecten. De nieuwe versie zorgt voor eenvoudigere navigatiecreaties, met makkelijker te creëren pop-upmenu s en nog meer controle dan voorheen. De gebruiker kan zowel horizontale als verticale JavaScript pop-upmenu s maken die knoppenbalken met tabs weergeven. Er staan hem tal van creatieve lay-outmogelijkheden ter beschikking, en alle kenmerken van de pop-upmenu s zijn aanpasbaar we denken hier aan spatiëring, randen en kleurtinten. Met behulp van Wizards kan de gebruiker snel een verfijnde webnavigatie neerzetten: de grafische bewerkingen en JavaScript worden dan immers automatisch gegenereerd.

Fireworks MX kan automatisch door gegevens aangestuurde graphics genereren door een dynamische link tot stand te brengen met de XML-inhoud. U kan er ook automatisch repetitieve graphics mee creëren: daartoe wordt een grafisch bestand met variabelen verbonden met een XML-bestand. Fireworks MX biedt verder ondersteuning voor XHTML en verleent een optimale toegankelijkheid: het zorgt er immers voor dat de bijbehorende XHTML compatibel is met Section 508. Fireworks MX is uitgerust met Roundtrip XHTML met Dreamweaver MX.

Graphics en HTML kunnen op een intelligente manier worden geëxporteerd naar toonaangevende applicaties met een eenvoudige klik; de specifieke bestandsindelingen die voor Macromedia Flash MX, Dreamweaver MX, FreeHand, Director alsook voor producten van derden vereist zijn, worden daarbij automatisch verkregen. Voor een volledige lijst van alle nieuwe features van Macromedia Fireworks MX verwijzen wij naar http://www.macromedia.com/go/fwmxnew/.

PRIJS EN LEVERTERMIJN (alle hieronder vermelde prijzen zijn richtprijzen)

Macromedia Fireworks MX is te koop voor 359 euro; de eerste leveringen worden verwacht voor mei. Upgrades van vroegere versies van Fireworks kosten 179 euro. Fireworks MX zal tevens verkrijgbaar zijn als onderdeel van Macromedia Studio MX; ook hiervan worden de leveringen verwacht voor mei. Fireworks MX wordt te koop aangeboden in het Engels, Frans, Duits, Japans, Koreaans, Chinees, Zweeds, Italiaans, Portugees en Spaans. Op verschillende plaatsen in Noord-Amerika zullen Macromedia MX-seminaries worden georganiseerd. Meer informatie daarover vindt u op http://www.macromedia.com/go/q103prseminar.

Over Macromedia

Macromedia heeft een passie voor alles wat het web kàn zijn. Zijn bekroonde producten geven ontwerpers en ontwikkelaars de mogelijkheid om de meest meeslepende ervaringen op het web te realiseren en innovatieve bedrijfstoepassingen op het Internet mogelijk te maken. Macromedia telt meer dan 1.400 medewerkers en heeft zijn hoofdkwartier in San Francisco. Meer informatie over Macromedia is te vinden op http://www.macromedia.com/nl.

Voor meer informatie over Macromedia kan u terecht bij:

Macromedia Wim Muijsert Leads United Jacqueline Schakenraad

Tel.: +31 (0)30 750 40 84 Tel : +32 (0)3 466 01 88

E-mail: wmuijsert@macromedia.com E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com