Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-05-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 13.05 uur) Donderdag 2 mei 2002

Slenaken: woninginbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning aan de Andelderstraat in Slenaken.
De inbreker verschafte zich toegang door de voordeur van de woning te forceren. Weggenomen werden een handtas met daarin bankpasjes, autopapieren, paspoort en een beurs met daarin enkele tientallen euros. De bewoner werd in de bewuste nacht rond 03.30 uur wakker van een harde klap. Hij dacht echter dat het ging om de deur van het tuinhuisje, die klapperde. s Morgens ontdekte de bewoner de inbraak waarna de politie werd ingeschakeld. Er wordt een verder onderzoek ingesteld.

Kerkrade: proces-verbaal voor uitbater nieuwe coffeeshop In Kerkrade werd woensdagmiddag 1 mei door de politie in een nieuw gevestigde coffeeshop (zonder vergunning) aan de Meuserstraat softdrugs aangetroffen.
In het bezit van een machtiging betrad de politie het pand. De uitbater van het pand, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd op grond van de Opiumwetgeving aangehouden en overgebracht naar het districtsbureau in Kerkrade. Bij het doorzoeken van het pand werden 2140 gram marihuana en 350 gram hasj aangetroffen. Deze verdovende middelen werden in beslag genomen, net als meer dan 1100 euro in de kassa en enkele cameras, monitors en weegschalen. Tegen de uitbater werd proces verbaal opgehaald.

Kerkrade: rijden onder invloed
Donderdag 2 mei werd rond 0.45 uur op de Akkerheide in Kerkrade een automobilist bekeurd wegens rijden onder de invloed van alcohol. De man, een 56-jarige inwoner van Kerkrade, werd door de politie bij een routinecontrole staande gehouden. De politie vermoedde dat er alcohol in het spel was en nam de man een blaastest af. Deze test bevestigde het vermoeden van de agenten en de automobilist werd meegenomen naar het bureau. Daar gaf de ademanalyse een uitslag tussen de 1,8 en 1,9 promille. De inwoner van Kerkrade kreeg een rijverbod opgelegd en werd een proces verbaal tegen hem opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Eygelshoven, hennepkwekerij aangetroffen:
Bij een onderzoek in een woning aan de Korversberg te Eygelshoven heeft de politie woensdagmiddag 1 mei 2002 een kleine hennepkwekerij aangetroffen.
Het onderzoek in de woning werd gedaan in aanwezigheid van de 51 jarige bewoner. In de garage van zijn woning trof de politie een kleine hennepkwekerij aan bestaande uit 40 oogstrijpe planten. Deze werden beschenen door een assimilatielamp. De bewoner was de mening toegedaan dat een hennepkwekerij voor eigen gebruik toegestaan was. Na monsterneming en na overleg met de Officier van Justitie werd de kwekerij ontmanteld. Tegen de bewoner werd in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt.