Tom Coronel


---
FIA ETCC - Ronde 1


---
Uitslag race
Trainingsuitslag
Persbericht

---
Teleurstelling voor Tom Coronel in eerste ETCC race

Het eerste raceweekend van het Europees FIA Toerwagenkampioenschap 2002 op Magny Cours, heeft Carly Motors Team Isert BMW coureur Tom Coronel (30 jaar) niet het gewenste resultaat gebracht. De techniek speelde de coureur uit Huizen tijdens de training al parten. Coronel daarover: "In de eerste ronde van die training brak er een aandrijfas, waardoor ik niet verder kon. Dat verklaarde ook mijn 18e startplek voor de eerste race. Gelukkig kon ik direct na de start van de race meerdere plaatsen winnen, maar naarmate de race vorderde, namen mijn remproblemen toe en moest ik weer iets van mijn winst prijsgeven. En ondanks mijn verdedigende rijstijl, verloor ik in de laatste ronde nog een plek en werd twaalfde. In het kwartier tussen de races hebben de mannen van Carly Motors Team Isert werkelijk alles uit de kast gehaald om de remdruk naar de voorwielen beter voor elkaar te krijgen. In het begin leek dat ook te werken, maar heel veel winst kon ik desondanks niet boeken. Tot overmaat van ramp kwam ik in botsing met de Nissan van Tommy Rustad en moest opgeven met een kromme stuurstang. Dat is natuurlijk zwaar balen, maar je weet dat je in een eerste race veel kunt winnen, maar zeker ook veel kunt verliezen. Voor mij zat er deze keer dus niets in. Daarmee zijn de kansen zeker nog niet verkeken, er volgen nog 9 races. De komende twee weken zullen we gebruiken om de auto 'op punt' te krijgen voor de tweede race op het Circuit van Silverstone", aldus een teleurgestelde Coronel na afloop. Tom Coronel wordt dit jaar ondersteund door: Apex, Seiko, Bertelli en McGregor.

De eerste ronde van het ETCC werd een Italiaanse aangelegenheid. Beide races werden gewonnen door Fabrizio Giovanardi gevolgd door door zijn Alfa-teamgenoot Nicola Larini.
---