Politie Amsterdam-Amstelland

Zwaargewond na val van boot
2-5-2002. Gisteravond is een 59-jarige man ernstig gewond geraakt toen hij in de loods van een jachtwerf van een boot viel. De man was op de werf aan het werk aan zijn schip. De ladder waar hij op stond gleed onder hem vandaan, waardoor hij achterover op de grond terecht kwam. Het slachtoffer is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis.


---

Brigadier buiten functie gesteld
2-5-2002. De korpsleiding heeft woensdag een 45-jarige brigadier buiten functie gesteld. De politieman was werkzaam bij het wijkteam s Gravesandeplein. De reden van het besluit heeft te maken met het bezit van tientallen XTC-pillen.


---

Gewapende overval winkel
2-5-2002. Gisteravond rond half tien is een winkel aan het Buikslotermeerplein overvallen. Niemand raakte gewond. Een man kwam de zaak binnen. Nadat hij wat rond gekeken had, verliet hij de winkel weer. Kort daarna kwam dezelfde man weer terug en vroeg om een artikel. Een medewerker ging achter de toonbank staan om het voor hem te pakken. Op dat moment drukte de overvaller een mes tegen zijn keel en dreigde hem ermee te steken. De verdachte bond de winkelbediende vast en sloeg zijn slag. Met een onbekende buit verliet hij de zaak.


---