Ingezonden persbericht

PERSONALIABERICHT

Wijnand Engelen per 01-04-'02 nieuwe directeur divisie Application Services van Fujitsu Services B.V.

Maarssen, 2 mei 2002

Wijnand Engelen (40) is per 1 april 2002 tot directeur benoemd van de nieuwe divisie Application Services van Fujitsu Services B.V. Deze benoeming is in lijn met de nieuwe structuur van het bedrijf, dat voorheen bekend was als ICL. Engelen is verantwoordelijk voor de business units Internet Solutions, Logistic Systems en Retail Systems.

Van juni 1999 tot april 2002 was Wijnand Engelen directeur van de divisie Logistic Systems van ICL Nederland B.V. Deze divisie richtte zich op de ontwikkeling en implementatie van het Warehouse Management Systeem MLS.

Application Services: overzicht van oplossingen en services

Internet Solutions:

* Ontwerp, bouw en beheer van op internettechnologie gebaseerde softwaretoepassingen.
Retail Systems:

* GlobalStore: in-store automatisering met behulp van Fujitsu GlobalStore-software, inclusief implementatie-, support- en beheerservices.
Logistic Systems:

* MLS Warehouse Management Systeem op (inter)nationaal niveau, inclusief implementatie-, support- en beheerservices.
Corporate informatie Fujitsu Services

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert internet solutions, verticale applicaties voor de logistieke en retailmarkt, en IT-infrastructuren. Het bedrijf stelt zich ten doel de prestaties van organisaties te verbeteren, waardoor zij klanten innovatiever, sneller, slagvaardiger en efficiënter kunnen bedienen.

Fujitsu Services (vóór 1 april 2002: ICL) is het Europese IT-services-onderdeel van Fujitsu Limited. Fujitsu Services realiseerde in het fiscale jaar 2000-2001 een omzet van 4 miljard euro. Bij Fujitsu Services in Maarssen zijn ruim 750 IT-specialisten werkzaam. Daarvan zijn er 200 actief bij de in Nederland gevestigde internationale Helpdesk en het Infracentre, van waaruit op afstand systemen en infrastructuren worden beheerd. Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met onder andere Microsoft, Oracle, Peregrine, Compaq, Sun, HP, Cisco en Fujitsu Siemens Computers.



Ingezonden persbericht