Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-05-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.00 uur) Donderdag 2 mei 2002

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 40 jarige inwoner van Maastricht is donderdag 2 mei 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed op een bromfiets. Een politiepatrouille zag donderdagmorgen omstreeks 01.45 uur een bromfiets slingerend over de Stadhuisstraat te Maastricht rijden. Bij een daarop volgende controle van de bestuurder bleek deze behoorlijk diep in het glaasje gekeken te hebben. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar zijn ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 1.7 en 1.8 promille een meer dan drievoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod in zijn bezit van 7 uur.

Maastricht, winkelinbraak:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een bloemenwinkel gevestigd aan de Brusselsepoort te Maastricht. De inbreker gooide in de nachtelijke uren met een trottoirtegel de dubbele beglazing van een etalageruit stuk en kreeg daardoor de toegang tot de winkel. Door het vallende glas en de trottoirtegel werden in de etalage diverse vazen vernield. Uit de kassa in de winkel werd het wisselgeld t.b.v. enkele tientallen euros ontvreemd. Van de inbraak is aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Eijsden, gewonden bij verkeersongeval:
Twee jeugdige inwoners van Eijsden, die beiden op een bromfiets zaten, zijn woensdagavond 1 mei 2002 op de Rijksweg te Rijckholt gewond geraakt nadat zij door een personenauto werden aangereden. Een 40 jarige automobiliste uit Eijsden reed woensdagavond omstreeks 22.35 uur over de Rijksweg komende uit de richting van Rijckholt. Op de aldaar gelegen T-splitsing naderde over de Rijksweg uit de richting van Eijsden een bromfiets met daarop de twee jeugdige personen. De aandacht van de automobiliste was even afgeleid en zag daarom de naderende bromfiets niet. Zij reed de bromfiets frontaal aan. Beide opzittenden van de bromfiets raakten gewond en werden met ambulances overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht. De duopassagier van de bromfiets, het 14 jarige meisje, liep een gecompliceerde onderbeen breuk op die vandaag donderdag 2 mei operatief gehandeld moet worden. De bestuurder van de bromfiets liep een fikse kneuzing op aan zijn bekken. Mogelijk heeft hij daarnaast ook inwendige kneuzingen opgelopen. Hij werd echter niet opgenomen in het ziekenhuis. De politie maakt van het verkeersongeval proces-verbaal op.

Maastricht, vlam in de pan/ernstige brandwonden opgelopen: Een 28 jarige inwoner van Maastricht heeft woensdagavond 1 mei 2002 ernstige brandwonden opgelopen omdat hij een in brand geraakte frituurpan met water probeerde te blussen.
Brandweer en politie werden woensdagavond omstreeks 19.30 uur gewaarschuwd dat er in een woning aan de Grimbeertstraat te Maastricht een brand zou zijn. Bij het ter plaatse komen bleken de bewoners de woning al verlaten te hebben. De politie trof zowel in het trapportaal van de flatwoning als de woning zelf een dikke rookontwikkeling aan, terwijl in de keuken van de betreffende woning brand woedde. De brandweer bluste de brand vakkundig.
Bij onderzoek bleek dat de 28 jarige bewoner bij het opwarmen van de frituurpan in slaap was gevallen. Toen hij wakker werd en ontdekte dat de frituurpan vlam had gevat probeerde hij het vuur te blussen door en water overheen te gooien, hetgeen juist de verkeerde methode is om het vuur te doven. Door het blussen met water spatte de inhoud van de pan alle kanten op en liep de bewoner ernstige brandwonden op aan zijn handen. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar hij aan zijn opgelopen eerste en tweede graads brandverwondingen werd geholpen. De woning liep ernstige brand- en rookschade op. De stichting Salvage biedt de getroffen bewoners de helpende hand.