Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 2-5-02.

Insluiping.
Terwijl de bewoonster van een woning op de Dorpsstraat te Lunteren zich op de bovenverdieping bevond, sloop onopgemerkt een dief naar binnen door de niet afgesloten achterdeur. Uit de woonkamer werd een videorecorder en een fotocamera gestolen.

Winkeldief.
Gisterenmiddag werd in een winkel op de Keesomstraat een 29 jarige man uit Ede betrapt, die zonder betaling met een sportjack twv 69 Euro er vandoor wilde gaan. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Auto in de sloot.
Op de Goorsteeg te Ede raakte gisterenmiddag een auto in een langs de weg gelegen sloot, omdat de 23 jarige bestuurder uit Lunteren op de voorangskruising van deze weg met de Zecksteeg een hem inhalende auto over het hoofd zag. De 27 jarige reed op de kruising zonder richting aan te geven en zonder voor te sorteren plotseling naar links, juist op het moment dat de bestuurder van een Belgische auto hem links inhaalde. Deze automobilist kon nog net op tijd een aanrijding voorkomen door af te remmen en naar links te sturen. De Lunterse automobilist had kennelijk minder rijvaardigheid. Hij belandde dan ook in de sloot, waarbij hij ongedeerd bleef. Wel werd zijn auto danig beschadigd. De Belgische automobilist is na het incident doorgereden en bleef dus onbekend.

Fiets uit schuur gestolen.
Uit een niet afgesloten schuur bij een woning op de Asakkerweg werd in het afgelopen weekend een herenfiets gestolen. De eigenaar deed gisteren aangifte van dat feit.

Pizzakoerier overvallen.
Gisterenavond laat werd in Lunteren een 23 jarige pizzakoerier uit Ede overvallen. Toen de koerier op zijn pizzabrommer op weg was naar zijn werkgever, een pizzabedrijf te Lunteren, werd hij op de Tienminutenweg in die plaats tot stoppen gedwongen door een aantal jongens, waarna hij van een van hen met een bromfietshelm een klap op het hoofd kreeg. De koerier bedacht zich geen moment en rende met achterlating van zijn bromfiets hard weg. De gewaarschuwde politie vond na enige tijd de achtergelaten bromfiets op de plaats van het delict terug. Echter, enige pizza's, kennelijk meegenomen door de daders, bleken te zijn verdwenen. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Einde berichten