Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Ede, 2 mei 2002

Recreatiesector presenteert zich via Footzy.nl

In mei 2001 is het startschot gegeven voor www.footzy.nl; dè gezamelijke website van de recreatiesector in Nederland. Sindsdien is Footzy uitgegroeid tot de beste, snelste en meest complete website voor de recreant in Nederland. Met behulp van dagelijkse input van de aangesloten recreatiebedrijven is Footzy in staat gebleken om de consument een zeer aantrekkelijke content te bieden.

Vanaf de startpagina ziet de consument in één oogopslag wat Footzy allemaal te bieden heeft. Direct nadat een item op de startpagina aangeklikt is, wordt duidelijk gemaakt waar Footzy voor staat; "de beste zoekmachine van recreatief Nederland!". Daarom hebben alle resultaatpagina's dezelfde opbouw, waarbij de onderdelen 'gezocht naar' en 'gevonden items' consequent bovenaan de pagina getoond worden. De consument kan vervolgens via diverse handige 'wijzigknoppen' zijn zoekcriteria toevoegen of wijzigen, om uiteindelijk tot het gewenste aantal bedrijven op zijn 'zoekresultaat lijst' te komen. Hierbij is het bovendien mogelijk om de zoekresultaten op vele manieren te sorteren; de kolomnaam die boven de resultaten staat, dient hierbij als sorteerknop.

Op www.footzy.nl presenteren zich circa 1.400 recreatiebedrijven bestaande uit kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagrecreatiebedrijven en watersportbedrijven. De consument krijgt via www.footzy.nl informatie over de bedrijven zelf, de voorzieningen op de bedrijven, de actuele tarieven, de recreatieprogramma's op de bedrijven, de evenementen op en in de buurt van de bedrijven en over de laatste nieuwsfeiten. Bovendien kan de consument via de site zien of er op het gewenste bedrijf nog plaats is en eventueel direct een reserveringsaanvraag versturen. De informatie op Footzy.nl is uniek want deze wordt dagelijks door de bedrijven zelf aangevuld en ververst. De exclusieve informatie onderscheidt zich van alle andere initiatieven.

Op www.footzy.nl worden alleen bedrijven vermeld die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie RECRON. De consument heeft op deze wijze de bescherming van de algemene voorwaarden die de RECRON-leden verplicht zijn te hanteren. Steeds meer consumenten zijn ondertussen www.footzy.nl gaan gebruiken als het startpunt voor het ontdekken van de onbeperkte mogelijkheden die de recreatiebedrijven in Nederland te bieden hebben.

Naast de digitale recreatiegids biedt Footzy meer voor de consument die recreëert op een bij Footzy aangesloten recreatiebedrijf. Footzy organiseert namelijk jaarlijks vele evenementen en acties waardoor het verblijf op deze bedrijven nog leuker wordt. Zo zal Footzy dit jaar een Nationale Ballonnenwedstrijd en een Nationale Klootschietwedstrijd organiseren waarbij geld ingezameld wordt voor War Child. Samen met War Child gunt Footzy niet alleen de kinderen in Nederland een gelukkig leven, maar wil zij ook voor kinderen die het minder goed hebben het leven aangenamer maken. Naast deze evenementen zorgt Footzy jaarlijks voor een kleur- en knutselpakket waarbij de kinderen hun creativiteit kunnen ontplooien en leuke prijzen kunnen winnen. Om voor deze prijzen in aanmerking te kunnen komen moeten de creaties worden ingezonden waarna een ieder via www.footzy.nl kan stemmen op de leukste inzending.Ingezonden persbericht