Ingezonden persbericht

BackStream gaat Software AG s XML-technologie integreren in systemen voor content management en distribution

~ Tamino XML Server gekozen als een van BackStream s belangrijkste databaseoplossingen ~

Amsterdam - 2 mei 2002 - BackStream kondigde vandaag aan dat het bedrijf een partnerschap is aangegaan met Software AG. Volgens de technische overeenkomst zal BackStream Tamino XML Server van Software AG integreren in de door BackStream ontwikkelde systemen voor content management en distribution als klanten zoals bedrijven en systeemintegrators daarom vragen.

De BackStream/Software AG-oplossing is een ideale oplossing voor bedrijven die willen overgaan op content management en distribution op basis van XML-technologie. Met BackStream s belangrijkste technologie-oplossing, het BackStream Content Processing Platform, kunnen bedrijven content en informatie opslaan, beheren en distribueren naar het web en apparaten zoals pc's, mobiele telefoons, PDA's, informatiekanalen en printers. Het Platform biedt de mogelijkheid om individuele content items te tracken en te tracen, en gebruiksrapporten te genereren om content billing te ondersteunen.

Binnen BackStream s Platform zal de Tamino-database van Software AG het mogelijk maken om XML-documenten efficiënt op te slaan in de originele bestandsindeling, en content en informatie uit diverse externe XML- of niet-XML-bronnen (legacy-gegevens) of applicaties voor de buitenwereld om te zetten in XML. Bovendien kan de informatie die is opgeslagen in Tamino, efficiënt worden doorzocht.

"Wij hebben Tamino gekozen omdat we de meest krachtige en betrouwbare systemen voor content management en distribution willen ontwikkelen," aldus Willem-Jan Schutte, algemeen directeur van BackStream. "Veel van onze klanten breiden hun zakelijke activiteiten uit naar het web en het distribueren van informatie via diverse kanalen. De XML-technologie van Software AG stelt BackStream in staat om systemen te ontwikkelen waarmee de integratie van bedrijven wordt bevorderd en content kan worden uitgewisseld tussen klanten, partners en leveranciers."

"Dit partnerschap stelt ons in staat om oplossingen op maat te bieden voor content management in specifieke sectoren zoals mobiele media en publishing", aldus Erwin Mateman, Business Development Manager Software AG Nederland. "Bovendien zijn de Java-componenten van de Backstream-oplossing en de J2EE-experts van onze IC Group een zeer sterke combinatie op de huidige markt waar applicatieservers een grote rol spelen."

(339 woorden)

Over Software AG - www.softwareag.com
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor data management en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Met haar 3.300 medewerkers en aanwezigheid in 70 landen, behaalde het concern in 2001 een omzet van 589 miljoen euro. De organisatie sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en Hewlett-Packard en met innovatieve IT-leveranciers zoals Tridion en Stellent. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een marktaandeel van 40.5% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese Middleware markt.

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 0345-544165Fax: 0345-544144
E-mail: gregor.petri@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Yvonne van Bokhoven (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956Fax: 043-3566955
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Over BackStream - www.backstream.com
BackStream is de marktleider op het gebied van software-oplossingen voor content management en multi-channel content distribution in de Benelux. De software van BackStream maakt tracking en tracing van content mogelijk en biedt een technische basis voor content billing. Voorbeelden van content zijn foto's, tekst, afbeeldingen, PDF-bestanden en audio- en videobestanden.

Momenteel maken al meer dan 100 bedrijven gebruik van de technologie van BackStream, waaronder Compaq, Giant Bicycles, KLM, Hyundai Nederland, de Europese Investeringsbank, Wolters Kluwer België, Talkline, Yacht Group Nederland BV, Randstad Holding, het Internet Persbureau, Falcom en de system integrators Lost Boys, Agency.com en Valoris. Het hoofdkantoor van BackStream bevindt zich in Amsterdam. Daarnaast heeft het bedrijf een vestiging in Brussel.

Contactinformatie
Voor meer informatie over de software, diensten en klanten van BackStream kunt u contact opnemen met:

Deborah Carter
VP of Marketing
BackStream
Tel. +31 (0)20 386 8365
E-mail: marketing@backstream.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com