Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-05-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Aanrijding met mogelijk letsel

MIJDRECHT Op woensdag 1 mei vond een aanrijding tussen drie auto`s plaats. Eén van de betrokken bestuurders is daarbij mogelijk gewond geraakt en is direct doorgereden naar het ziekenhuis. Zijn gegevens zijn (nog) onbekend.

Rond 14.40 uur reed de onbekend gebleven automobilist over de Dukaton in de richting van de Diamant. Achter hem reed een 20-jarige automobilist uit Amsterdam en daar weer achter een 39-jarige automobilist uit Lisserbroek. Het viel de Amsterdammer op dat de onbekende bestuurder nogal schokkerig en met wisselende snelheden reed. Op de kruising met de Kogger stopte de onbekende automobilist. De Amsterdammer wist zijn voertuig tijdig tot stilstand te brengen, maar de Lisserbroeker zag te laat dat de voertuigen voor hem stopten. Hij reed tegen de Amsterdammer op, die op zijn beurt weer op zijn voorligger werd gedrukt.

De onbekende automobilist klaagde over pijn in zijn hoofd en vertelde tegen de beide andere betrokkenen direct door te rijden naar het ziekenhuis. Hij liet geen gegevens achter en heeft zich tot op heden niet bij de politie gemeld. Hij reed in een vermoedelijk grijze auto. De andere bestuurders liepen geen letsel op.

Gordelcontrole

WOERDEN Op woensdag 1 mei heeft de politie van 20.30 uur tot 21.30 uur op de Polanerbaan een autogordelcontrole gehouden. In de twintig gecontroleerde voertuigen droegen twee bestuurders en één passagier geen autogordel. Zij kregen een bekeuring van 40,-.

Bromfietscontrole

MAARSSEN De politie van district Rijn & Venen heeft op woensdag 1 mei in samenwerking met het Regionale Scooterteam een uitgebreide bromfietscontrole gehouden.

Door politiemotorrijders werden de te controleren bromfietsen naar de controleplaats op het Zwanenkamp geleid. In totaal 17 bromfietsen werden aan een uitgebreid onderzoek onderworpen. Negen bromfietsen bleken geheel in orde te zijn, bij de overige acht werden in totaal achttien overtredingen geconstateerd. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor o.a. een te hoge constructiesnelheid (=opgevoerd), het niet hebben van een bromfietscertificaat en het niet dragen van een helm. Twee bromfietsen waren voorzien van een vals framenummer. Beide brommers werden in beslag genomen en de bestuurders werden aangehouden.

Automobilist onder invloed

MAARSSEN In de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 mei is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 01.50 uur controleerden politiemensen op de Safariweg een 35-jarige automobilist uit Maarssen. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 1,25 promille, ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.