Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-05-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Verkeerscontrole

HOUTEN / IJSSELSTEIN Op woensdag 1 mei heeft de politie een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond van 13.00 uur tot 13.45 uur en van 15.30 uur tot 16.30 uur op De Haag in Houten en de Utrechtseweg in IJsselstein plaats. In Houten werden 22 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, 1 voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en 1 voor niet hands-free bellen. In IJsselstein werden 10 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Zwaaiende automobilist

IJSSELSTEIN Op woensdagmiddag 1 mei heeft de politie een snelheidscontrole op de Beneluxweg gehouden. Terwijl de maximumsnelheid daar 50 km/u is, reed de bestuurder met de meeste haast 69 km/u. In totaal vier bestuurders werden vanwege hun te hoge snelheid bekeurd.

De bestuurder die met een snelheid van 69 km/u reed, negeerde het hem gegeven stopteken. In plaats van te stoppen, zwaaide hij naar de politieagent en reed door. De politieman herkende hem echter. Hij kan nu niet alleen een bekeuring voor het te snel rijden tegemoet zien, maar ook voor het negeren van het stopteken.

Dief aangehouden

IJSSELSTEIN Op woensdag 1 mei is een man op diefstal betrapt en aangehouden.

Rond 16.25 uur zag het personeel van een winkel aan de Kerkstraat dat een man een kledingstuk van een winkelrek pakte en wegliep. Het personeel ging achter de man aan, en hield hem op de Kerkstraat aan. De verdachte, 37 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht.

Hij bekende het kledingstuk te hebben weggenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Dieven betrapt

HOUTEN Op woensdag 1 mei is en man voor poging diefstal vanaf een bouwplaats aangehouden.

Rond 21.00 uur zag een getuige dat twee mannen bij het bouwterrein bij de Nieuwe Rondweg steigermateriaal aan het wegnemen waren. De betrapte mannen gingen er bij het zien van de getuige vandoor. Gewaarschuwde politiemensen troffen één van de verdachten op de Lange Schaft aan en de man, 33 jaar oud en afkomstig uit Tilburg, werd aangehouden. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.De andere verdachte werd niet meer aangetroffen.

Te snel en niet hands-free
NIEUWEGEIN Op woensdag 1 mei is een automobilist bekeurd voor te snel rijden en voor niet hands-free bellen.

Rond 21.40 uur surveilleerden politiemensen in een onopvallende politiewagen op de A2. Ter hoogte van Nieuwegein zagen zij dat een automobilist 162 km/u reed op het weggedeelte waar een maximum snelheid van 100 km/u geldt. Op het gedeelte waar hij 90 km/u mocht rijden, hield hij een snelheid van 152 km/u aan. Tevens was de man niet hands-free aan het telefoneren.

Voor zowel de snelheidsovertreding als voor het niet hands-free bellen werd de 30-jarige bestuurder uit Haarlem bekeurd. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij heeft zijn reis met een taxi moeten voortzetten.

Bromfietser gewond
VIANEN Op woensdag 1 mei is een bromfietser bij een ongeval gewond geraakt. Hij is in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 22.35 uur reed een 17-jarige jongen uit Lexmond over de Achterkade. Door nog onbekende oorzaak botste hij tegen de brug en kwam ten val. Een omwonende hoorde zijn honden aanslaan en ging buiten poolshoogte nemen. Daarbij trof hij het slachtoffer op de weg aan. De jongen heeft in het huis van de omwonende op de ambulance gewacht. Hij is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Hij had letsel een beide armen en zijn linkerbeen opgelopen en is in het ziekenhuis opgenomen.