Korps: Groningen, plaats: Diverse 2-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 2 mei 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Siddeburen: autos in de sloot na botsing; politie zoekt getuigen Bij een botsing tussen twee personenautos, woensdagavond omstreeks 23.00 uur op de N33, ter hoogte van Siddeburen zijn de beide autos totaal vernield. Tevens liep een van de chauffeurs, een 21-jarige inwoner van Delfzijl verwondingen op aan zijn knie en rug. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij weer naar huis. Gedurende het onderzoek en de bergingswerkzaamheden van de autos is het verkeer tijdelijk, ongeveer een uur, omgeleid. Uit het eerste onderzoek is gebleken, dat beiden uit de richting Zuidbroek kwamen en achter elkaar aan in de richting Appingedam reden. Ter hoogte van Siddeburen was de inwoner van Delfzijl bezig de andere automobilist, een 31-jarige inwoner van Loppersum, links in te halen. Op dat moment kwamen beide autos tegen elkaar aan, waarna ze de macht over het stuur verloren en al slippende in de sloot terechtkwamen. Het is niet geheel duidelijk waardoor de botsing is ontstaan. De politie is dan ook op zoek naar eventuele getuigen die rond dat tijdstip achter de autos aanreden of hen tegemoet zijn gereden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoogezand telefoon 0900 8844.

Slochteren: auto tegen boom, bestuurder onder invloed Bij een botsing op de Veenlaan bij Slochteren zijn woensdagmorgen de bestuurder en een inzittende gewond geraakt. De beide mannen, afkomstig uit Groningen en respectievelijk 33 en 25 jaar oud, zijn daarbij gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte totaal vernield en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De bestuurder bleek onder invloed te zijn, vermoedelijk van alcohol en drugs. Van hem is bloed afgenomen voor nader onderzoek.

Uithuizermeeden: bejaarde voetgangster overleden na aanrijding vrachtauto
Een 76-jarige inwoonster van Uithuizermeeden is woensdagavond overleden nadat ze eerder die middag was aangereden door een vrachtauto in haar woonplaats. Het tragisch ongeval gebeurde op de uitrit van de parkeerplaats aan de Grote Hadderstraat waar de 30-jarige plaatsgenoot als chauffeur van de vrachtauto achteruit reed. Hierbij zag hij de bejaarde voetgangster niet, maar voelde wel dat hij haar aanreed. Hij remde onmiddellijk maar toen was het al te laat. De verwondingen die het slachtoffer daarbij opliep bleken fataal te zijn. In het ziekenhuis in Groningen is de vrouw enkele uren later overleden.

Appingedam: voetbalwedstrijd loopt uit de hand
De politie heeft woensdagavond een onderzoek ingesteld naar enkele incidenten tijdens een voetbalwedstrijd op het sportpark aan de Burgemeester Klauckelaan in Appingedam. Daarbij waren over en weer rake klappen gevallen, waardoor de keeper van de thuisspelende ploeg aan het gezicht gewond was geraakt. Hij is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De wedstrijd liep uit de hand nadat de arbitrage niet naar de zin van enkele spelers was geweest. Enkele spelers van de bezoekende club werden daardoor agressief, waarvan onder meer de keeper het slachtoffer werd. Nader onderzoek zal meer duidelijkheid moeten scheppen.

Midwolde: snelle motorrijder raakte rijbewijs en motor kwijt Een 31-jarige motorrijder uit Appelscha moest woensdagavond zijn motor en zijn rijbewijs inleveren, nadat hij op de A7 ter hoogte van Midwolde was geklokt op 204 echte kilometers. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 120 km/u. Een verkeerssurveillance volgde de motorrijder over enige afstand waarbij de hoge snelheid werd geconstateerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jongen gewond na fietsongeval
Op de Pop Dijkemaweg in Groningen is woensdagmiddag een 11-jarige jongen uit Groningen gewond geraakt, nadat hij met zijn fiets was komen te vallen. De jongen fietste naast zijn oudere zus toen de sturen van beiden in elkaar geraakten. De ambulance heeft het letsel van de jongen onderzocht, maar constateerde alleen enkele kneuzingen.

Groningen: vrouw gewond na aanrijding
Woensdagochtend is een 34-jarige vrouw uit Groningen op de Jacques Perkstraat na een aanrijding gewond geraakt. De vrouw, rijdend in een personenauto, werd vanuit een uitrit aangereden door een andere personenauto, die bestuurd werd door een 30-jarige bestuurder uit Groningen. De vrouw moest met borstletsel naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Groningen: inbreker aangehouden
De politie heeft woensdagnacht een 43-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van een inbraak in een restaurant aan het Voor t Voormalig Kleine Poortje. De verdachte bleek in het bezit te zijn van een zelfde fles drank, die kort daarvoor was weggenomen uit het restaurant. De dader had zich toegang verschaft tot het restaurant door een ruit te forceren. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Groningen: gewapende overval op videotheek
Woensdagavond is een videotheek aan de Westersingel te Groningen overvallen. Na binnenkomst in de videotheek bedreigde een manspersoon een personeelslid met een mes. Deze voelde zich gedwongen tot afgifte van een onbekend geldbedrag aan de overvaller, waarna deze de zaak verliet. Het roofcoördinatieteam onderzoekt de overval.

Groningen: twee jongens aangehouden voor brandstichting De politie heeft woensdagavond twee 16-jarige jongens, beiden uit Groningen, aangehouden voor brandstichting. Beiden waren op de Klaprooslaan te Groningen aan het vuurtje stoken. Toen zij de politieagenten zagen naderen, zetten ze het op een vlucht. Na een korte achtervolging wist de politie beiden aan te houden. De jongens zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen de jongens op.

Groningen: man valt van trap
Op woensdagavond is een 18-jarige man uit Drachten in een horecagelegenheid in de Poelestraat te Groningen van de trap gevallen. De man bleek onder invloed te zijn van medicijnen en mogelijk drank. De man bleek geen noemenswaardig letsel te hebben. Wel bleek de man psychische klachten te hebben. Aan het politiebureau is hij beoordeeld door een GGD-arts, waarna hij door de crisisopvang werd opgenomen.

Groningen: valpartij in woning leidt tot ontmanteling hennepkwekerij Op woensdagavond werd de politie gestuurd naar een woning aan het Kombuis te Groningen, omdat daar een man gewond zou zijn. In de woning troffen de agenten de 61-jarige bewoner aan. Hij bleek na een val vermoedelijk zijn neus te hebben gebroken. Omdat de man voor controle naar het ziekenhuis moest, gingen de agenten op zoek naar kleding. In een slaapkamer troffen ze een hennepkwekerij aan. In de woning werden 60 weedplanten en diverse apparatuur ten behoeve van de kwekerij aangetroffen. De politie heeft in overleg met justitie besloten om de gehele plantage te vernietigen. De bewoner wenste niet mee te gaan naar het ziekenhuis. Hij zal door de politie omtrent de hennepkwekerij worden gehoord.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)