Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 2-05-2002
Persberichten van woensdag op donderdag Martin Panman 0592383211

Kind onder auto

BEILEN- Gistermiddag speelde een 8 jarige jongen uit Beilen op het Spiek. De jongen wilde tussen een aantal geparkeerde bestelautos oversteken, maar er kwam een auto aan rijden. De bestuurder zag de jongen niet. De 56 jarige automobilist uit Beilen kon de jongen onmogelijk ontwijken, waardoor hij via de motorkap in de rechterberm terechtkwam. De jongen is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij een gekneusde rug en benen had.

Auto zonder verzekering en APK

HOOGHALEN- Op de A28 reed gisteravond een 44 jarige automobilist uit Hoogeveen zonder gordel. De man werd aangehouden en het bleek dat de auto sinds 2000 niet meer APK gekeurd is en sinds 1999 niet meer verzekerd is. De auto is in beslag genomen. De bestuurder krijgt een proces-verbaal.

Winkeldiefstal

HOOGEVEEN- In een winkel aan de Hoofdstraat is gistermiddag een 44 jarige winkeldief uit Hoogeveen aangehouden. De man had goederen ter waarde van 35 euro gestolen. Het winkelpersoneel heeft de man aangehouden waarbij de man door het lint ging. Hij sloeg en trapte naar een drietal personeelsleden. De man is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politie bureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal.

EMMEN- Gistermiddag is een 41 jarige vrouw uit Exloermond in de Weerdingerstraat aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw beweerde de goederen per ongeluk te hebben meegenomen. De verdachte kreeg een dagvaarding.

Inbraak

ANNEN- Vannacht is er aan de Zuidlaarderweg ingebroken in een warenhuis. De inbrekers hebben het rolluik geforceerd en vervolgens een stoeptegel door de ruit gegooid, waardoor ze naar binnen konden. Sloffen sigaretten, strippenkaarten en telefoonkaarten zijn o.a. ontvreemd. Van de inbrekers ontbreekt nog ieder spoor, de politie stelt een onderzoek in.

Inbraak zomerhuisje

NORG Woensdag ontdekte een 50 jarige inwoner van Schoorl, dat er ingebroken was in zijn zomerhuisje in de Oosterduinen in Norg. Uit de woning werden o.a. een TV en een videorecorder gestolen. Ook verdween een magnetron en een aantal cds. Door een raam te vernielen kon de inbreker(s) binnen komen. De eigenaar deed aangifte.

Woninginbraak

MEPPEL Woensdagavond kreeg de politie een melding dat bewoners van een woning aan de BM. Mackaystraat hun woning niet in konden. Onderzoek wees uit dat een inbreker de deur op slot gedaan had. Ook bleek, dat aan de achterkant van de woning een raam vernield was, waardoor men naar binnen is geklommen. In de woning trof de politie geen inbreker meer aan. De 58 jarige eigenaar doet vandaag aangifte en dan zal ook blijken wat er gestolen is.

Woninginbraak

ASSEN In Assen is vannacht ingebroken in een woning aan de Prins Bernhardstraat. De deur is vermoedelijk via de brievenbus geopend. Een leren jas en een GSMmetje werd uit de woning gestolen. De 27 jarige inwoonster deed aangifte.

Diefstal wasgoed

EMMEN Bij een woning aan de Laan van de Marel is wasgoed van de lijn gehaald. De 53 jarige bewoonster deed aangifte. Het wasgoed hing op een rekje, dat stond in haar tuin. Ze mist o.a. spijkerbroeken, truien, t-shirts en badhandoeken.