Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-05-2002
Persberichten district Sittard (HP 10.25 uur) Donderdag 2 mei 2002

Sittard, winkeldiefstal:
Een 21 jarige inwoonster van Maastricht is woensdagmiddag 1 mei 2002 door de politie geverbaliseerd wegens het plegen van een winkeldiefstal.
De Maastrichtse nam in een kledingwinkel gevestigd aan de Paradijsstraat te Sittard enkele sieraden met een winkelwaarde van ruim 36 euro weg, maar dat werd opgemerkt door het personeel. Toen zij de winkel wilde verlaten werd zij aan de uitgang ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. De gestolen sieraden zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Na verhoor kon de winkeldievegge huiswaarts.

Nieuwstadt, ijskast geplunderd:
Woensdagmorgen 1 mei 2002 heeft tussen 10.00 en 11.00 uur een onbekende de ijskast van een gemeenschapshuis aan de Millenerstraat te Nieuwstadt geplunderd. Mogelijk samen met andere bezoekers heeft de onbekende ongemerkt het gemeenschapshuis betreden waarna hij een groot stuk kaas, enkele broodjes en een zak peperworsten ongezien uit de ijskast wegnam. Toen men rond het middaguur etenswaren uit de ijskast wilde nemen, bleek de diefstal.

Geleen, hulpvaardigheid niet beloond:
Een 56 jarige inwoner van Geleen is dinsdag 30 april 2002 het slachtoffer geworden van zijn eigen goedheid. Omstreeks 17.00 uur meldde zich een onbekende man aan de woning van het slachtoffer en vroeg of hij gebruik mocht maken van het toilet. Daarin werd toegestemd en de man werd in de woning toegelaten. Ook kreeg de onbekende man een maaltijd voorgezet. Tijdens het afwassen maakte de onbekende opnieuw gebruik van het toilet maar keerde daarna niet meer terug. De man had in korte tijd vlot de slaapkamer van het slachtoffer bezocht en vandaar een horloge en een mobiele telefoon ontvreemd. Het slachtoffer heeft van de diefstal aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, schoolinbraak:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een school gevestigd aan de Kleine Steeg te Sittard. De inbreker verschafte zich de toegang tot het gebouw door een ruitje in te slaan. De inbreker heeft zich vermoedelijk bij het betreden van de school gesneden aan het glas. Er bleven enkele bloedsporen achter. Uit een van de schoollokalen werd een miniset en een computer weggenomen. Namens de school is van de diefstal aangifte gedaan.

Beek, rijden onder invloed:
Een 44 jarige automobilist woonachtig te Maastricht is woensdagavond 1 mei 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcohol.
Een politiepatrouille zag woensdagavond omstreeks 22.45 uur een personenauto slingerend over de autosnelweg A-2 ter hoogte van Beek rijden. Alle redenen voor de bemanning van een patrouilleauto van de politie om de bestuurder eens nader aan de tand te voelen. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze behoorlijk naar drank te ruiken hetgeen een alcoholblaastest nogmaals bevestigde. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 2.3 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Geleen, rijden onder invloed:
De politie heeft woensdag 1 mei 2002 tegen een 40 jarige inwoonster van Geleen proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Tegen een medeinzittende van de auto, een 34 jarige inwoner van Maastricht, werd proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van verzet tegen de politie.
Het alcoholgebruik van de automobiliste werd woensdagavond omstreeks 23.35 uur vastgesteld bij een routinecontrole op de Frans Erenslaan te Geleen. Bij het eerste contact met de bestuurster bleek deze naar alcohol te ruiken. Ook een alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik van de bestuurster. Nadat deze te horen kreeg dat zij meegenomen zou worden naar het politiebureau bemoeide een medepassagier zich met de situatie. Hij wilde niet dat de bestuurster met de politie meeging. Eerst was dit verbaal maar nadat hij ook fysiek probeerde te verhinderen dat de bestuurster meegenomen ging worden, werd hij aangehouden. Beiden zijn ingesloten aan het politiebureau.
De bestuurster moest aan het politiebureau een ademanalyse ondergaan. De uitslag daarvan gaf een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro, waarmee zij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door justitie kan voorkomen. Tegen de medepassagier werd eveneens proces-verbaal opgemaakt. Hem wordt verzet tegen de politie ten laste gelegd en zal vervolgd worden in het kader van snelrecht. Na verhoor konden beiden het politiebureau verlaten. De auto moest nog twee uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Munstergeleen, Inbraak in woning:
Woensdag 1 mei 2002 heeft omstreeks 17.20 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan Hanswinkel te Munstergeleen. De onbekend gebleven inbreker verschafte zich de toegang tot de woning na een klauterpartij naar een balkon. Daar forceerde de inbreker een deur waarna hij de toegang kreeg. Terwijl de inbreker in een kast op een slaapkamer aan het snuffelen was werd hij overlopen door de bewoonster. De inbreker vluchtte daarop meteen de woning uit en is onbekend gebleven. De bewoonster heeft van de inbraak aangifte gedaan. Er wordt niets gemist uit de woning. De politie stelt een verder onderzoek in.