Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 2 mei 2002
·

Ongeval Katwijk
Bij een ongeval op de Provinciale weg S1 op woensdag 1 mei rond 17.20 uur, raakten de inzittenden van een auto, een 27-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Katwijk, gewond. Zij werden met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Zij reden met hun auto tegen de linkerzijde van een voor het viaduct afremmende vrachtwagen met oplegger, bestuurd door een 51-jarige inwoner van Denemarken. Dit gebeurde nadat zij moesten uitwijken voor een eveneens voor de vrachtauto uitwijkende 46-jarige automobilist uit Katwijk. Door het ongeval was de weg enige tijd gestremd. De brandweer verleende assistentie bij het bevrijden van één van de slachtoffers. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.

Inbraak in woning Leiden
Op woensdag 1 mei werd er ingebroken in een woning aan de Koddesteeg. Een deur werd opengebroken terwijl de bewoner sliep. Uit de woning is een play-station, een telefoon en vreemde valuta gestolen.

Rectificatie Leiden
In een politiepersbericht van woensdag 1 mei over een aanrijding op dinsdag 30 april op de Zijlsingel hoek Oosterkerkstraat staat ten onrechte dat beide automobilisten verklaarden te snel te hebben gereden. De 28-jarige Leidenaar reed echter stapvoets op het moment van de aanrijding.

Mannen redden drie jarig kind het leven Alphen aan den Rijn
Een 37 en 32-jarige man uit Alphen aan den Rijn hebben op woensdag 1 mei rond 19.10 uur waarschijnlijk het leven gered van een 3-jarig jongetje uit Rotterdam. De twee zaten op een bank nabij de flat aan de Diamantstraat. Plotseling zagen ze op de 5e verdieping het jongetje aan het hekwerk van een balkon hangen. Ze renden naar de flat en waren net op tijd om het inmiddels vallende jongetje op te vangen voordat het op de betonnen ondergrond terecht zou komen. Door dit kordate optreden klaagde de 37-jarige wel over pijn in de borst. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Het jongetje werd overgebracht naar het LUMC. Vermoedelijk bestaat zijn letsel uit slechts een bloedneus. Het jongetje logeerde bij zijn oma en sliep. Toen het wakker werd zag hij kans om het balkon te bereiken. Daar klom hij op een krukje en het hekwerk van het balkon en viel vervolgens over het hekwerk heen. Hij heeft nog ongeveer 1 minuut kans gezien zich vast te houden aan de spijlen van het hekwerk voordat hij naar beneden viel.

Verdachte van poging tot inbraken aangehouden Alphen aan den Rijn
De politie hield op woensdag 1 mei rond 04.45 uur nabij de Lijsterlaan een 40-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De agenten verdachten de man er van dat hij kort daarvoor bij een pizzeria en een bakkerij, beiden gevestigd aan de Lijsterlaan, probeerde in te breken. Dat het niet zo ver kwam, kwam mogelijk doordat de politie na de inbraakmelding, voor hem te snel ter plaatse was. De verdachte droeg op zak een schroevendraaier waarmee hij vermoedelijk een bovenlicht en een deur van de zaken probeerde open te wrikken. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Diefstal radio's uit vrachtauto's Gouda
Onbekenden zagen in de nacht van dinsdag 30 april op woensdag 1 mei kans om op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Nijverheidsweg te komen. Daar sloegen ze van zes geparkeerde vrachtauto's de raampjes in en stalen de autoradio's uit de auto's. Ook werden de mobilofoons van de vrachtauto's vernield. De politie stelt een onderzoek in.

Snelkraak bij kledingwinkel Schoonhoven
Drie nog onbekende mannen pleegden op woensdag 1 mei rond 03.25 uur een snelkraak bij een kledingwinkel aan de Lopikerstraat. Een deur van de winkel was met geweld opengebroken. Een getuige zag de drie in en uit de winkel lopen met kleding die ze in een gereedstaande auto gooiden. De gealarmeerde politie trof de snelkrakers niet meer aan. Een onbekende hoeveelheid dure merkkleding is bij deze kraak buitgemaakt. Twee uur later werd de auto waarin de kleding werd geladen, leeg in Zeist teruggevonden. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in woningen Nieuwerkerk aan den IJssel
In de nacht van dinsdag 30 april op woensdag 1 mei werd er ingebroken in twee woningen aan de Goudmos en één aan de Bladmos.Om binnen te komen werden in een deur gaatjes geboord en daarna ontsloten. Uit één woning is een portemonnee, rijbewijs, een mobiele telefoon en zijn diverse pasjes gestolen. Uit de andere woningen is nog niet bekend wat er gestolen is.

Aanrijding na geen voorrang verlenen Waddinxveen
Op woensdag 1 mei ontstond rond 10.35 uur op de kruising Coenecoop met de Zuidelijke Rondweg een aanrijding tussen een vrachtauto bestuurd door een 37-jarige man uit Lelystad en een bestelauto bestuurt door een 28-jarige man uit Waddinxveen. De bestuurder van vrachtauto verleende geen voorrang aan de Waddinxvener. Deze liep nek- en rugletsel op. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Glazenwasser maakt val van zes meter Gouda
Een 34-jarige glazenwasser uit Heenvliet heeft op woensdag 1 mei rond 11.00 uur tijdens werkzaamheden aan een flat aan de Gedenklaan een val gemaakt van zes meter. Hij liep daarbij in ieder geval letsel op aan het hoofd en arm. De onfortuinlijke man is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De man viel nadat hij dacht houvast te hebben aan een beveiligingsstang van de flat. Deze liet echter om onbekende reden los. Daarop raakte de man uit zijn evenwicht en viel. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Overval op supermarkt Gouda
Een nog onbekende man overviel op woensdag 1 mei rond 17.05 uur een supermarkt aan de Markt. De overvaller bedreigde de caissières met een mes. Geld kreeg de man niet. Onverrichter zake vluchtte hij de supermarkt weer uit, achtervolgd door personeel. Op de Turfmarkt sprong hij op een opvallende lila tot rose mountainbike. Een medewerker en een andere getuige kon de vluchtende man blijven achtervolgen tot in de Erasmusstraat. Daar verdween hij in een portiek. De politie kamde de omgeving van het portiek uit. Deze zoekactie bleef echter zonder resultaat. Vermoedelijk had de overvaller kans gezien om via de achterkant van het portiek ongezien weg te komen. De politie stelt een nader onderzoek in.

--- einde berichten ---