Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 1 mei 2002

Testen van Biocom van start

COLLEGE- EN RAADSLEDEN GAAN OOK COMPOSTEREN

Donderdag 25 april overhandigde de heer H.J.G. Evenhuis namens de VAOP de eerste BioCom aan wethouder Marianne Van der Sanden-Holthuizen. Het was tevens haar laatste werkdag als wethouder in de gemeente Geldrop. Ruim 200 inwoners hebben zich opgegeven om mee te doen aan de test van de BioCom gedurende de periode van een jaar. Na deze proefperiode wordt besloten of de proef wordt voortgezet.

De BioCom is een mobiele combinatie van een composteercontainer van 240 liter (even groot als de grijze container voor restafval) en een composteervat. Met deze nieuwste uitvinding op het gebied van compostering kunnen inwoners het aanbod van groente- , fruit-, en tuinafval (GFT) drastisch beperken.

RUIM 200 GEBRUIKERS
Vrijwel al het GFT-afval van een gemiddeld gezin met een gemiddelde tuingrootte is te composteren met de BioCom. De zelf producerende compost is van hoge kwaliteit en kan uitstekend worden gebruikt voor verbetering van de grond in de sier- en moestuin. Door effectieve biologische afbraakprocessen raakt de BioCom nauwelijks vol. Wil men hem, om wat voor reden dan ook, toch ter lediging aanbieden, dan hoeft dat maar enkele keren per jaar. Bijkomend voordeel van de BioCom is dat deze bij goed gebruik geen geuroverlast veroorzaakt.