Ingezonden persbericht


496157.png496165.jpg

Marktplaats chemconnect sluit GEBRUIKSOVEREENKOMSTEN met chemiereuzen

Bedrijven integreren online onderhandelingstools in hun in- en verkoopprocessen en profiteren van actuele, betrouwbare marktinformatie

Rotterdam, 2 mei 2002 - ChemConnect, de toonaangevende online marktplaats voor chemicaliën en kunststoffen, heeft vandaag aangekondigd dat vijf van de grootste chemische bedrijven ter wereld overeenkomsten hebben getekend voor verdere uitbreiding van het gebruik van de ChemConnect onderhandelingstools en services. De bedrijven zijn ATOFINA, BP Chemicals (NYSE:BP), Dow Chemical Company (NYSE: DOW), Imperial Chemicals Industries (NYSE:ICI), en Rohm and Haas (NYSE:ROH). De vijf bedrijven voegen zich bij andere grote producenten en afnemers van chemicaliën en kunststoffen, waaronder BASF, DSM, DuPont en GE Plastics, in hun toepassing van ChemConnect s onderhandelingstools - zoals het Trading Center en de Self Service Auctions teneinde waarde te creëren door hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen en toegang te krijgen tot actuele en betrouwbare marktinformatie.

Sinds we in de afgelopen herfst ons nieuwe, subscription based prijsmodel voor online in- en verkoop hebben geannonceerd, zien we een significante verschuiving naar bedrijfsbrede toepassing van onze tools en services, aldus John Robinson, President en CEO van ChemConnect. Leden met een contract voor onbeperkt gebruik van het Trading Center en de Self Service Auctions kopen en verkopen chemicaliën en plastics zowel op de spot market als binnen het instellen van langetermijncontracten. En doordat ze continu toegang hebben tot betrouwbare en up-to-date marktinformatie, zijn ze bovendien in staat hun concurrentievoordeel te vergroten. Het is heel eenvoudig: ze worden sneller slimmer en zijn vanuit die kennis elke dag in staat betere beslissingen te nemen.

ChemConnect s online tools, services en informatiebronnen vormen een afspiegeling van onze bedrijfsprocessen en genereren nieuwe efficiënties met een positieve impact op onze resultatenrekening, zegt Vince Hutchison, BP Global Sourcing manager. Dankzij het ongelimiteerde lidmaatschap konden we deze mogelijkheden binnen het hele bedrijf beschikbaar stellen. Individuele managers zijn nu in staat te handelen, snel en op een manier die onze bedrijfsprocessen verder stroomlijnt. We zijn in contact gekomen met nieuwe partijen en zien beter kans om snel met hen en met onze bestaande relaties tot zaken te komen.

Ontworpen met het oog op de versnelling en optimalisering van online onderhandelingen, automatiseert ChemConnect s Trading Center de in de industrie gangbare bedrijfsprocessen, waaronder requests for quotes, offertes en informatieverstrekking. Het Trading Center stelt Leden in staat nieuwe leveranciers te identificeren en eenvoudig de beste marktprijzen te communiceren en uit te onderhandelen met zowel bestaande als nieuwe leveranciers. Mogelijkheden om nieuwe marktbronnen aan te boren en om snel overeenstemming te bereiken over concurrerende prijzen in combinatie met toegang tot betrouwbare marktinformatie zorgen voor efficiencywinsten die de bedrijfsprestaties positief beïnvloeden.

Met de kortgeleden geïntroduceerde Self Service Auctions kunnen Leden hun eigen online veilingen managen door gebruik te maken van ChemConnect s algemeen gebruikte en bewezen technologieplatform om contracten op te stellen en grote spot transacties te verrichten voor zowel directe als indirecte materialen.

Marktinformatie is gebaseerd op ChemConnect s ongeëvenaarde kennis van de ontwikkelingen in de markt en op haar positie als de leidende online marktplaats waarover op jaarbasis miljarden dollars lopen aan verhandelde chemicaliën en kunststoffen.

ChemConnect s tools en services helpen samen Leden tijd te besparen, over de hele linie transactiekosten te verlagen en sneller de marktprijs te bereiken. Door het ongelimiteerde lidmaatschap kunnen Leden net zoveel contactpunten binnen hun ondernemingen aanwijzen als ze nodig achten om te kunnen kapitaliseren op kansen die zowel het Trading Center als de Self Service Auctions te bieden hebben. Maar er zijn ook beperkte lidmaatschappen en andere pakketten beschikbaar, zodat bedrijven van elke omvang die e-commerce combinatie kunnen kiezen die het beste past bij hun productbehoeften en hun geografische wensen.

Over ChemConnect

ChemConnect heeft de positie bereikt van wereldwijd toonaangevende online marktplaats voor kopers en verkopers van chemicaliën en kunststoffen. Het bedrijf voorziet in zeer effectieve oplossingen die de transactieprocessen voor inkopers en verkopers in diverse industrieën wereldwijd significant versnellen. ChemConnect biedt als enige gemakkelijk te gebruiken modulaire hulpmiddelen en services die de complete transactiecyclus stroomlijnen, vanaf de marktverkenning tot en met de onderhandelingen en de fulfillment. Door gebruik te maken van de innovatieve oplossingen van ChemConnect hebben 8.000 deelnemende bedrijven uit meer dan 135 landen toegang tot betrouwbare marktinformatie, realiseren ze lagere transactiekosten en maken ze een einde aan inefficiënties waardoor ze beter kunnen concurreren in een wereldwijde markt. Bezoek voor meer informatie www.chemconnect.com.

# # #

Note to Editors ChemConnect is a registered trademark of ChemConnect, Inc. All other product, trademark, company or service names mentioned herein are the property of their respective owners.

Perscontacten:

Theo Loth

Loth Content & Consultancy

+31 (0)653 497 173

theo.loth@loth.nl