Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-05-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 09.35 uur

Ontploffing auto

UTRECHT Omstreeks 03.25 uur donderdagmorgen vond er op de Kosdreef een ontploffing bij een auto plaats.

De politie was snel ter plaatse en trof een zwaar vernielde auto aan. Door de ontploffing sneuvelden diverse ruiten van naastgelegen woningen. Nabij geparkeerd staande voertuigen hebben eveneens flinke schade opgelopen. De Technische Recherche is begonnen met sporenonderzoek. De politie doet onderzoek naar deze ontploffing.

Dronken man vraagt de weg

UTRECHT Omstreeks 00.45 uur donderdagmorgen hield de politie een 77-jarige man uit Papendrecht aan voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een surveillerende agent in burgerkleding zag op de Plompetorengracht de automobilist erg langzaam en slingerend rijden. Even nog dacht de agent dat de bestuurder onbekend was in de stad en zijn weg niet kon vinden. Dit bleek ook zo te zijn, want de man stapte waggelend uit zijn auto en vroeg naar de weg. Hierop legitimeerde de agent zich en vroeg de man mee te werken aan een blaastest. Hieruit bleek dat de man een alcoholpromillage had van 1.7. Zijn rijbewijs is ingetrokken en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. De man heeft een taxi naar huis genomen.

Onderlinge onenigheid

UTRECHT Rond 19.50 uur werd de politie gezonden naar de Rietstraat waar omstanders een 52-jarige man uit Utrecht hadden aangehouden. De politie trof omstanders zittend op de man aan. Hij had met een mes gedreigd en een 49-jarige man uit Utrecht geraakt in zijn hand. Uit hun verhaal bleek dat zij al langere tijd onderling onenigheid hebben. De 49-jarige man is door ambulancepersoneel aan zijn oppervlakkige snijwondjes behandeld. De 52-jarige man is aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Graffitispuiters aangehouden

UTRECHT Twee graffitispuiters werden woensdagavond op het Westplein aangehouden.

Rond 23.25 uur werd de politie gestuurd naar de fietserstunnel van het Westplein en troffen daar twee mannen, 19 jaar uit Vancouver (Canada) en 24 jaar uit Utrecht, aan. Zij waren druk bezig de muren onder te spuiten. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hun verf is in beslag genomen. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Controle Doe nuchter, rij alcoholvrij
UTRECHT De politie hield woensdagavond tussen 19.00 uur en 22.00 uur een alcoholcontrole op de Koningin Wilhelminalaan. In totaal werden 109 bestuurder gevraagd mee te werken aan een blaastest. Eén automobilist, een 50-jarige man uit Utrecht, had teveel gedronken. Hij had een alcoholpromillage van 2.15. Dat is ruim vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0.5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Verkeerscontroles
UTRECHT Tussen 13.00 uur en 14.15 uur hield de politie op de Marshalllaan een controle op het dragen van de autogordel.17 Automobilisten kregen hiervoor een bekeuring (40 euro). Eén automobilist kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs.

UTRECHT Tussen 13.45 uur en 16.45 uur hield de politie een algemene verkeerscontrole op de Eykmanlaan. In totaal werden 500 automobilisten gecontroleerd. 28 Automobilisten werden staande gehouden. 25 van hen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het overschrijden van de maximale toegestane snelheid, één bestuurder voor het rijden door rood licht en tenslotte één bestuurder voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs.