Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-05-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Man aangehouden na bedreigingen

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd een 24-jarige man uit Amersfoort aangehouden nadat hij bedreigingen had geuit naar horecapersoneel en de politie.

Omstreeks 01.45 uur kwam de 24-jarige man een horecagelegenheid aan de Hof binnen en bestelde een drankje en wilde dat de kastelein dit opschreef. De man moest gewoon zijn drankje direct afrekenen en werd hierop boos en sprak bedreigende taal uit naar de kastelein. De Amersfoorter werd vervolgens verzocht de gelegenheid te verlaten. Dit wilde hij echter niet en hij werd vervolgens door andere cafébezoekers buiten de deur gezet.

Kort daarop kwam de man aanrijden in zijn auto en bedreigde wederom de kastelein en werd weer door andere bezoekers buiten gezet. De man reed vervolgens met hoge snelheid weg.

De politie werd gewaarschuwd en trof de auto rijdend aan op de Grote Spui. De 24-jarige man reed hier tegen het verkeer in en had zijn lichten gedoofd. De achtervolging werd ingezet en op de Dierenriem stopte de man en rende zijn auto uit. De achtervolging te voet werd voortgezet en de Amersfoorter kon kort hierop worden aangehouden. De man sprak tijdens zijn aanhouding bedreigende taal uit naar de agenten. Hij is ingesloten voor verhoor.

Bedrijfsinbrekers aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagavond werden twee mannen aangehouden nadat ze gepoogd hadden in te breken in een bedrijf aan de Databankweg.

Getuigen zagen omstreeks 20.40 uur dat er werd ingebroken in het bedrijf en dat de daders vervolgens waren weggereden in een bestelbusje. De politie werd gewaarschuwd en in de omgeving werd uitgekeken naar de auto. Op de A1 werd de auto ter hoogte van de afslag Laren aangetroffen. De twee inzittenden, 26 en 27 jaar afkomstig uit Amsterdam, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 mei een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.40 uur zagen agenten een automobilist vanaf de afslag Hoogland west de Bunschoterstraat op rijden. De agenten constateerde dat de bestuurder slingerend over de weg in de richting van de Amersfoort reed.

Op de Koppelweg kreeg de bestuurder een stopteken, waarna hij zijn auto op de Meridiaan tot stilstand bracht. Na een eerste blaastest bleek dat de 44-jarige bestuurder uit Amersfoort te veel gedronken had. De Amersfoorter werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

Hier bleek dat de man 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Aanrijding letsel

LEUSDEN Woensdagavond vond op de Rijksweg A 28 een aanrijding plaats warbij een man gewond raakte.

Een 34-jarige man uit Hengelo reed omstreeks 18.30 uur met zijn auto over de Rijksweg A 28 in de richting van Zwolle. Ter hoogte van de afrit Leusden kwam de man er achter dat hij niet goed zat en wilde rechtdoor de Randweg oversteken om zo de rijksweg A 28 weer op te rijden.

Door deze manoeuvre zag hij vermoedelijk een 62-jarige automobilist uit Leusden over het hoofd. De Leusdenaar wilde de Rijksweg A 28 oprijden en werd door de 34-jarige man aangereden. Beiden autos belandde op de zijkant. Het 62-jarige slachtoffer is met onbekend lestel overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis. De man uit Hengelo liep geen letsel op.