Korps: Flevoland, plaats: district Noord 2-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Voorlichter is na 11 uur te bereiken.

Brand
URK Woensdagavond was er een containerbrand met veel rookontwikkeling op de Pyramideweg. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De politie vermoedt brandstichting.

Aanrijding
BANT Woensdagochtend vond een aanrijding op de Oosterringweg plaats. Een 52-jarige inwoner van Espel reed op het Friesepad, zag de auto een 49-jarige bestuurder uit Creil vermoedelijk over het hoofd en kwam op de kruising in botsing met deze auto. De brandweer en provincie maakten het wegdek dat besmeurd was met olie, schoon. De 49-jarige en zijn inzittende een 46-jarige vrouw uit Creil zijn ter controle per GGD-ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen gezocht
LELYSTAD De politie zoekt getuigen van een ruzie dinsdagavond, rond half negen, in de omgeving van het Stationsplein, op het fietspad in de buurt van een uitgaansgelegenheid (voor het fietstunneltje bij de Botter). Een groep personen viel daar iemand lastig en mishandelde deze persoon waarmee ze al eerder ruzie hadden gekregen. De politie ging ter plaatse en vond de gewonde 48-jarige Lelystedeling. Hij is zwaar gewond met onder andere gezichtsletsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis overgebracht. De politie hield hierover al een 15-jarige jongen aan die voldeed aan het signalement. Deze is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak verder en stelt het op prijs als getuigen van dit incident zich bij haar melden. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 of op het politiebureau aan het Zuiderwagenplein.

Aanhoudingen voor drugs
LELYSTAD De politie hield woensdagmiddag op de Reaalhof voor haar bekende 35-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Lelystad aan voor het hebben van hard drugs. Na een controle bleken de twee harddrugs bij zich te hebben en de bestuurder geen rijbewijs te hebben. De auto en ongeveer 20 gram harddrugs zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten op het bureau.