Amstelland NV

Persbericht

Nieuwegein, 2 mei 2002

Amstelland verkoopt 40.000 m² kantoren en winkels aan beleggers

Projectontwikkelingsmaatschappij Amstelland NV heeft drie kantoorgebouwen en een winkelcentrum van in totaal 40.000 m² verkocht. Het totaal van de transacties bedraagt ¤ 80 miljoen. De kopers zijn de beleggers Nieuwe Steen Investment, PVF Kantorenfonds, DG Anlage en Hanze Vast Beleggingen. De projecten bevinden zich in Amersfoort, Maastricht en Raalte.

In het Maastrichtse stadsdeel Randwyck verkocht Amstelland Ontwikkeling Vastgoed BV een nieuwbouwkantoor van 17.000 m² bruto vloeroppervlak via Achmea Global Investors aan PVF Kantorenfonds. DHL Finance Services huurt het gehele gebouw, er werken 1200 medewerkers.

Het naastgelegen kantoorgebouw Office Building Randwyck IV van 6.000 m² werd verkocht aan DG Anlage. De huurders in het gebouw zijn Mercedes Benz Customer Assistance Center en PriceWaterhouseCoopers.

In Amersfoort werd een kantoor van 15.000 m² verkocht aan Hanze Vast Beleggingen. Het voormalige KPN-kantoor aan de Berkenweg werd door Amstelland Ontwikkeling Vastgoed en Van Hoogevest Groep herontwikkeld. KPN bleef hoofdhuurder.

In Raalte verkocht Amstelland Ontwikkeling Vastgoed het winkelcentrum in het door haar ontwikkelde centrumplan. Nieuwe Steen Investment werd de eigenaar van het 2.800 m² tellende centrum dat op 14 april officieel werd geopend. De parkeergarage van 156 plaatsen werd verkocht aan de gemeente Raalte. Amstelland Ontwikkeling Vastgoed verkocht in 2001 60.000 m² commercieel vastgoed. Zij beschikt over een ontwikkelingsportefeuille van circa 1,1 miljoen m² aan kantoren(parken) en winkels.

Amstelland Ontwikkeling Vastgoed opereert vanuit Nieuwegein. Zij ontwikkelt kantoren-, winkel- en geïntegreerde projecten. Daarbij richt zij zich sterk op het integreren van vastgoed en alle bijbehorende diensten, zoals locatie- en parkmanagement, vervoers- en parkeeroplossingen, flexibele huurcontracten, winkel- en horecavoorzieningen en kinderopvang. Zij werkt hierbij nauw samen met beleggers en vastgoedgebruikers.

Amstelland Ontwikkeling Vastgoed maakt deel uit van Amstelland Ontwikkeling BV dat verder bestaat uit Amstelland Ontwikkeling Wonen BV en Amstelland Ontwikkeling Grondbedrijf BV. Amstelland Ontwikkeling is dochter van het beursgenoteerde Amstelland NV.

Noten voor de redactie


Amstelland NV