Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 1 mei 2002

Pvda-kamerlid MariËtte Hamer presenteert plan voor de kinderopvang

De laatste twee weken vóór de Kamerverkiezingen maakt Mariëtte Hamer een tournee langs een groot aantal kinderdagverblijven in de provincie Zuid- Holland. Het startsein voor deze tournee wordt morgen, dinsdag 2 mei, om 10.00 uur in Den Haag gegeven met de presentatie van een plan voor de kinderopvang. In dit plan, dat uit tien punten bestaat, staan de ambities van de PvdA voor de volgende kabinetsperiode.

De ambities van de PvdA voor de kinderopvang voor de komende jaren zijn heel hoog. Zo willen we dat de wachtlijsten voor ouders verdwijnen, het aantal kinderopvangplaatsen verder uitgebreid wordt, een aparte inspectie wordt ingesteld die toezicht houdt op de kwaliteit van de kinderopvang en verbetering van de samenwerking tussen kinderopvang en peuterspeelzalen, zodat "zwarte" en "witte" kinderopvang zoveel mogelijk vermeden wordt.

Het startsein wordt op donderdag 2 mei om 10.00 uur 's ochtends gegeven bij Top Escamp (stichting kinderopvang DAK) aan de Fluitenbergstraat 8 te Den Haag.

In de twee weken daarna bezoekt Mariëtte Hamer een groot aantal andere centra voor kinderopvang in onder meer Delft, Rotterdam, Vlaardingen, Maassluis, Schiedam en Spijkenisse. Data en aanvangstijden van deze dagen zijn te vinden op de website van de PvdA ( www.pvda.nl) onder het kopje agenda.

Voor meer informatie: Mariëtte Hamer 06-51 56 23 36