Gemeente Voorburg-Leidschendam


Burgemeester Van Haersma Buma opent tentoonstelling Marijke van Dorst

Persbericht: Leidschendam-Voorburg, 26 april 2002
---

Op donderdag 2 mei zal burgemeester mr. M.A.P. van Haersma Buma in de hal van het stadskantoor van Leidschendam - Voorburg, Koningin Wilhelminalaan 2 te Leidschendam, om 16.00 uur een tentoonstelling openen van schilderijen van Marijke van Dorst. De expositie in het stadskantoor omvat monoprinten, gemengde technieken en inkttekeningen. De opening wordt omlijst door de gitariste Marie Anne de Rooij die teksten van Federico Garcia Lorca zingt.

Marijke van Dorst, ooit uitgedaagd om illustraties te maken bij verhalen en gedichten, ontwikkelde een passie voor het schilderen en tekenen. 'Voor (bij) het begin', de titel van een gedicht van de Mexicaanse Nobelprijswinnaar Octavio Paz, vormt voor haar voortdurend een inspiratiebron voor het abstracte spel van lijnen, vormen en kleuren. Letters en woorden krijgen sterke accenten in het werk. Het samenvoegen van beeld en taal tot een geheel fascineert haar in hoge mate.

Marijke van Dorst is autodidact. Zij exposeerde eerder in Voorburg, Rijswijk, Den Haag en Utrecht. De expositie is van 2 mei tot en met 22 mei 2002 te bezichtigen tijdens de openingstijden van het stadskantoor: op werkdagen van 8.00-15.30 uur en donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.