Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Den Haag, 26 april 2002

Royal Tour presenteert het Den Haag van Willem-Alexander en Máxima

Dit jaar start vanaf 2 mei 2002 de Royal Tour weer, de koninklijke stadsrondrit per bus door Den Haag. De drie uur durende Royal Tour kenmerkt zich door een grote variatie; van een bezoek aan de Haagse binnenstad met haar koninklijke paleizen tot een kijkje in de haven van Scheveningen. Onderweg zullen anekdotes worden verteld over het leven van prins Willem-Alexander en prinses Máxima en krijgt men het huidige verblijf van het koninklijk echtpaar te zien.

De drie uur durende Royal Tour bestaat uit een bezoek aan Scheveningen waar u onder meer een indruk krijgt van het traditionele vissersdorp en de haven. Ook heeft u gelegenheid even uit te waaien aan het strand en maakt u kennis met het beroemde Steigenberger Kurhaus Hotel.

De toer voert verder langs een aantal Haagse paleizen, zoals paleis Huis Ten Bosch, paleis Noordeinde en het paleis Lange Voorhout, dat momenteel als museum fungeert. Op het Lange Voorhout hoort u onder het genot van een Haags Hopje het verhaal van baron Hop die dit beroemde koffiesnoepje heeft geïntroduceerd. Verder brengt u een bezoek aan de beroemde Ridderzaal waar u onder andere de troon van koningin Beatrix kunt zien. Tijdens de toer zullen een aantal interessante anekdotes over het leven van prins Willem-Alexander en prinses Máxima niet ontbreken. In dat kader maakt u kennis met hun huidige woning op het Noordeinde 66. Op een koninklijke locatie wordt u een kopje koffie aangeboden met een traktatie in 'Oranje' sferen.

De rondrit wordt afgesloten met een bezoek aan het Haags Historisch Museum, waar onze gids u onder meer maquettes van een aantal paleizen laat zien. De collectie van dit museum bestaat verder uit een groot aantal 'Oranje' voorwerpen, schilderijen, Haags porselein, meubilair en poppenhuizen.

De Royal Tour rijdt van 2 mei tot en met 31 augustus 2002 op donderdag tot en met zaterdag. De rondrit vertrekt om 13.00 uur vanaf VVV Den Haag (Babylon) en om 13.15 uur vanaf VVV Scheveningen (Palace Promenade). De prijzen per persoon: volwassenen ¤ 25, -, 65+-ers ¤ 22,65, kinderen (0-12) gratis (maximaal 1 kind per volwassene, meerdere kinderen betalen 65+ tarief). Vooraf reserveren is aanbevolen via telefoonnummer: 0900-3403505 (¤ 0, 45 per minuut).

De Stichting Promotie Den Haag behoudt zich het recht om de Royal Tour af te gelasten tijdens manifestaties en demonstraties.