Ingezonden persbericht


Eerste kwartaalcijfers 2002 Randstad Holding nv

Resultaten in lijn met vooruitzichten van februari 2002 Europese marktontwikkelingen verslechterd
Noord-Amerikaanse markt verbeterde langzaam
Autonome omzetgroei min 13%
Besparing indirecte kosten ligt vóór op schema
Positieve kasstroom
Nettoschuld

Gegeven de huidige economische situatie, verwachten we ook een zwak tweede kwartaal.

Na afronding van intensieve kostenbesparingen hebben we besloten de extra capaciteit in onze infrastructuur in tact te houden, omdat we de eerste tekenen van verbetering van de marktomstandigheden in de Verenigde Staten zien; het plaatje in Europa verschilt per markt. Ik realiseer me dat deze extra kosten drukken op onze resultaten voor de korte termijn, maar ze moeten gezien worden als een investering in de toekomst. Verder zullen we onze marketingactiviteiten in het tweede kwartaal vergroten. Randstad Nederland is bijvoorbeeld gisteren van start gegaan met een nationale reclamecampagne om de verkoopinspanningen van onze intercedenten te ondersteunen."

Resultaten eerste kwartaal 2002

zs-Amerika weerspiegelt deze markttrends. De brutomarge daalde naar 18,5%.

Het terugbrengen van de indirecte kosten met meer dan 40% in lokale valuta tot $ 59,2 miljoen in het eerste kwartaal (Q1 2001: $ 101,2 miljoen), maakte onze activiteiten niet winstgevend. De markt daalde namelijk nog eens 15% terwijl de extra capaciteit in de infrastructuur bleef gehandhaafd. Het bedrijfsresultaat bedroeg in totaalvar (flexibel) personeel, veranderingen in arbeidsregelgeving, toekomstige koers- en rentewisselingen, toekomstige overnames, acquisities en desinvesteringen en de snelheid van technologische ontwikkelingen. De prognoses zijn dan ook uitsluitend geldig op de datum waarop dit document is opgesteld.

Randstad Holding nv is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van flexibel werk en human resources diensten, met groepsmaatschappijen in Europa en Noord-Amerika. De Randstad Groep is één van de grootste uitzendondernemingen in de wereld en is marktleider in Nederland, België, Duitsland en het zuidoosten van de Verenigde Staten. Randstad legt zich erop toe de vraag van individuele personen naar uitdagend en goed beloond werk op het juiste moment te koppelen aan de vraag van organisaties naar medewerkers van het juiste niveau en de juiste geschiktheid. De groep is georganiseerd in drie markten: professionals staffing (Yacht), mass-customized staffing (Randstad, Tempo-Team en overige groepsmaatschappijen) en large-scale staffing (Capac Inhouse Services and Randstad Inhouse Services). Het aandeel Randstad Holding nv (Reuters: RAND.AS) is genoteerd op de Euronext Amsterdam, waar ook opties op de aandelen Randstad Holding worden verhandeld. Voor meer informatie over Randstad Holding: http://www.randstadholding.com/ en/of mail naar HYPERLINK "mailto:corporate_communications@randstadholding.com" corporate_communications@randstadholding.com.


*** Aangeleverde tekst niet verder converteerbaar. ***
Zie het origineel http://ranjf.client.sharehold...0020502-79473.cfm .