Docdata NV


U.S. Eastern Standard Time 02.30h. U.K. 07.30h. Continental Time 08.30h.

P E R S B E R I C H T
DOCdata verkoopt de activiteiten van haar deelneming DOCdata California, Inc. in de Verenigde Staten van Amerika aan Rainbo Record Manufacturing Corporation.

DOCdata heeft op dinsdag 30 april 2002 een overeenkomst getekend inzake de verkoop van de activiteiten van haar deelneming DOCdata California, Inc. in Canoga Park, Californië (Verenigde Staten) aan Rainbo Record Manufacturing Corporation in Santa Monica, Californië. Rainbo Record Manufacturing Corporation neemt naast de activiteiten ook een belangrijk deel van de bezittingen en lopende contracten van DOCdata California, Inc. over en heeft alle 26 personeelsleden van DOCdata California, Inc. een arbeidsovereenkomst aangeboden.

De activiteiten van DOCdata California, Inc. bestonden uit het produceren van CD's en het leveren van aanverwante diensten voor de mediamarkt voornamelijk aan de Westkust van de Verenigde Staten.

De financiële consequenties van deze overeenkomst zijn conform de eerdere verwachtingen van het management van DOCdata N.V. en zijn reeds meegenomen in de geconsolideerde cijfers van DOCdata N.V. over boekjaar 2001, welke bekend zijn gemaakt op 1 maart 2002.

Met het verkopen van de activiteiten van DOCdata California, Inc. zijn de operationele activiteiten van de DOCdata Media Groep in de Verenigde Staten beëindigd. Op 2 april 2002 heeft DOCdata reeds bekend gemaakt dat alle aandelen van DOCdata New England, Inc. in Sanford, Maine (Verenigde Staten) per 29 maart 2002 zijn verkocht aan het lokale managementteam.

* DOCdata Media Groep is een vooraanstaande onafhankelijke producent van CD's en DVD's voor uitgevers op het gebied van audio, multimedia en software in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

* DOCdata E-commerce Fulfillment houdt zich bezig met fijnmazige logistiek en gepersonaliseerde distributie voor klanten zoals internetwinkels, detailhandel ketens en hard- en software producenten.

* DOCdata Industrial Automation ontwerpt, bouwt en levert productiesystemen gebaseerd op optische- en lasertechnologie voor toepassing in onder andere documentbeveiligingssystemen voor veiligheidsdrukkers en bewerkingssystemen voor verpakkingsmaterialen.

Waalwijk, Nederland, 2 mei 2002 - DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD)

Verdere informatie:
DOCdata N.V.
M.F.P.M. Alting von Geusau
CEO
Tel. +31 416 631 100