VNU N.V.

Haarlem, 2 mei 2002

VNU VERGROOT BELANG IN GOLDEN PAGES IERLAND VAN 37% NAAR 100%

VNU nv, een toonaangevend internationaal media- en informatieconcern, heeft vandaag een overeenkomst gesloten om haar belang in Golden Pages ltd. ('Golden Pages'), de in Dublin gevestigde Ierse minderheidsdeelneming van VNU World Directories, te vergroten van 37% naar 100% voor een bedrag van EUR 185 miljoen. In de transactie is ook de 100% uitkoop van een jaarlijks te betalen management fee van Golden Pages aan Eircom begrepen.

VNU World Directories, een divisie van VNU, heeft op dit moment een belang van 37% in Golden Pages. De overige 63% is in handen van Eircom. Golden Pages behaalde in 2001 een omzet van EUR 61,5 miljoen en EBITA van EUR 24,5 miljoen, exclusief de management fee, of EUR 21,5 miljoen inclusief de management fee. De 'EBITA multiple' voor de transactie is 11,2. Er werken momenteel ongeveer 280 mensen.

Rob van den Bergh, voorzitter van de Raad van Bestuur: "Het verhogen van ons belang in Golden Pages tot 100% is een zeer aantrekkelijke kans voor VNU, gegeven de mogelijkheid om een substantiële autonome omzetgroei van deze onderneming te realiseren. Nu VNU de volledige zeggenschap krijgt, verwachten we in staat te zullen zijn een verdere groei van het bedrijfsresultaat van Golden Pages te bewerkstelligen. De acquisitie versterkt onze activiteitenportefeuille en past bij onze doelstelling om het belang van VNU in onze directory-deelnemingen te vergroten als zich aantrekkelijke mogelijkheden voordoen."

De transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de relevante Ierse autoriteiten.

VNU
VNU is een toonaangevend internationaal media- en informatieconcern. Haar kernactiviteiten zijn marketing information, media measurement & information, business information en directories. VNU is in meer dan 100 landen actief. Bij het concern werken wereldwijd ongeveer 38.000 mensen. De omzet bedraagt ruim EUR 4,3 miljard.

VNU World Directories
VNU World Directories geeft zowel in gedrukte als elektronische vorm telefoon- en bedrijfsgidsen uit in België, Nederland, Portugal, Ierland, Puerto Rico en Zuid-Afrika. In deze zes landen geeft VNU World Directories meer dan 125 gidsen uit. Met een oplage van ruim 40 miljoen exemplaren levert VNU World Directories in deze landen diensten aan meer dan twee miljoen bedrijven, waarvan ruim 625.000 in de gidsen adverteren. VNU World Directories behaalde in 2001 een netto-omzet van EUR 441 miljoen en een totaal bedrijfsresultaat van EUR 236 miljoen.

Golden Pages
Golden Pages is ruim 30 jaar actief in Ierland. De onderneming geeft jaarlijks het 'White Pages Phonebook' en zes gouden gidsen uit met een jaarlijkse oplage van 3,6 miljoen exemplaren. Golden Pages biedt deze informatie ook via de (mobiele) telefoon en internet aan. Golden Pages heeft meer dan 43.000 betalende adverteerders.

Forward looking statements
Dit document bevat vooruitzichten (forward looking statements). Deze vooruitzichten worden uitgedrukt met woorden als 'verwachten', 'zou', 'zou kunnen', 'zullen' en vergelijkbare woorden. Deze vooruitzichten zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden, en feitelijke resultaten en gebeurtenissen kunnen aanzienlijk afwijken van hetgeen thans verwacht wordt. Factoren die daartoe aanleiding kunnen geven zijn onder meer de algemene economische situatie, omstandigheden in de markten waarop VNU actief is, de houding van klanten, leveranciers en concurrenten, technologische ontwikkelingen alsmede wet en regelgeving die VNU's business raken.