Nieuwsbericht d.d. donderdag 2 mei 2002

NOORD-KENNEMERLAND

Aanrijding met letsel
Schoorl, 1 mei 2002.
Op de kruising van de Houtjeslaan en de Voorweg zijn om 21.00 uur twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Een 25-jarige man uit Schoorl reed over de Voorweg, toen de 21-jarige vrouw, eveneens afkomstig uit Schoorl, vanuit de Houtjeslaan de Voorweg op reed. De man kon niet tijdig remmen en raakte de auto van de vrouw in de flank. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en de 21-jarige vrouw liep nekletsel op. Een getuige verklaarde de man voorafgaande aan het ongeval, met zeer hoge snelheid over de Voorlaan te hebben zien rijden.

Brand in horecabedrijf
Alkmaar, woensdag 1 mei 2002. Maandagavond werd brand ontdekt in een horecabedrijf aan de Olympiaweg. Toen men ter plaatse kwam sloegen de vlammen reeds uit het dak. Een groot gedeelte van de binnenzijde van het gebouw werd door de brand vernield. Het vuur werd door de brandweer geblust. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. Door de technische recherche wordt een onderzoek ingesteld. Brandstichting wordt daarbij niet uitgesloten.

Dronken treinreizigers aangehouden
Alkmaar, 2 mei 2002.
De spoorwegpolitie heeft om 02.00 uur een 57-jarige en een 41-jarige man, beiden afkomstig uit Leiden, aangehouden. De reden hiervoor was, dat zij stomdronken, zonder plaatsbewijs in een 1e-klasse coupé zaten en brandende sigaretten naar het NS-personeel gooiden. In Alkmaar zijn de beide heren overgedragen aan de regiopolitie. Zij zijn op het bureau gehoord en hebben een proces-verbaal gekregen.

NOORDKOP

Overvaller overmeesterd
Den Helder, 1 mei 2002.
Omstreeks 22.30 werd de eigenaar van een snackbar aan de Duinroosstraat, een 56-jarige man uit Den Oever, geconfronteerd met een gewapende overval. De overvaller droeg een bivakmuts, sprak met een Antilliaans accent en dreigde met een wapen. Er waren op dat moment geen klanten meer in de zaak. Het slachtoffer, dat dus alleen was, wist desondanks de man te overmeesteren en de dader naar buiten te werken: zonder buit. Hevig geschrokken waarschuwde hij vervolgens de politie. Onmiddellijk werd een buurtonderzoek ingesteld, maar dit leidde niet tot het gewenste resultaat. Het onderzoek wordt voortgezet.

WESTFRIESLAND

Weer te veel gedronken
Hoorn, 2 mei 2002.
Op de Heusmolen is een 23-jarige bestuurster uit Nibbixwoud aangehouden, omdat ze te veel gedronken had. Een half jaar geleden was de vrouw al eens voor hetzelfde vergrijp bekeurd. De vrouw blies 255 ug/l (220 ug/l is max. toegestaan). Zij kreeg een rijverbod en een boete.

Snelheidcontrole
Zwaag, 1 mei 2002. De politie heeft tussen 16.15 en 17.15 uur op de Dorpsstraat gecontroleerd op snelheid. Vier bestuurders kregen een proces-verbaal. Waar 50 km/uur is toegestaan, werd 77 km/uur als hoogste snelheid gemeten.