Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 2 mei 2002

KOK ZEER KRITISCH OVER UITLATINGEN BALKENENDE

Vanavond heeft minister president Wim Kok in niet misverstane bewoordingen de uitspraken van Jan Peter Balkenende bekritiseerd. Over de vergelijking die Balkenende maakt tussen het Nederland van anno 2002 en ons land na de Tweede Wereldoorlog zegt Kok: 'Ik zou tegen Jan Peter Balkenende, die ik overigens zeer respecteer, ook als politicus dat is het punt verder niet, toch dit willen zeggen: Ik heb de wederopbouw meegemaakt, ik heb ook de oorlog meegemaakt, weliswaar als klein kind, maar toch. Ik heb ook gezien hoe Nederlanders steen voor steen Nederland weer hebben opgebouwd. En wie nu anno 2002 het Nederland van vandaag durft te vergelijken met de wederopbouw die toen nodig was, die weet werkelijk niet waar hij over praat.'Partij van de Arbeid