Politie Rotterdam-Rijnmond


donderdag 2 mei 2002
MAN SCHIET PISTOOL LEEG VOOR CAFÉ (2 mei 2002)
In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks half twee loste een 17-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats meerdere schoten uit een vuurwapen af nabij een café aan de Schiedamseweg. Hierbij raakte hij een 32-jarige Rotterdammer in zijn arm. De op dat moment passerende politiemensen konden de schutter achtervolgen en aanhouden op de Gijsinglaan. Andere politiemensen vingen het slachtoffer op waarna hij werd overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis. Het is nog niet duidelijk waarom de jongen de schoten loste. Het vuurwapen werd later aangetroffen onder een geparkeerd staande personenauto.

VROUW BEROOFD (2 mei 2002)
Woensdagmiddag omstreeks half drie werd een 22-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd op de Crooswijkseweg. De vrouw liep ter hoogte van de Crooswijksesingel toen zij twee jongens passeerde, die met een scooter op het trottoir stonden. De telefoon van de vrouw ging af en op het moment dat zij haar telefoon pakte werd zij door een van de jongens aan de haren getrokken waarna haar telefoon werd afgepakt. De twee jongens sprongen hierna op de scooter en reden weg in de richting van de Noorderbrug.

OVERVAL WINKEL (2 mei 2002)
ROZENBURG - Woensdagavond omstreeks half zeven werd een winkel in huishoudelijke artikelen aan het Raadhuisplein overvallen. Drie mannen kwamen met wapens de winkel binnen en dwongen de in de winkel aanwezige klanten en personeel om naar de achterzijde van de winkel te gaan. Daar werden enkele mensen vastgebonden. Onder bedreiging van een vuurwapen moest de bedrijfsleidster de kluis openmaken. Nadat de daders de klanten en het personeel in een ruimte hadden opgesloten verlieten zij met een onbekend geldbedrag de winkel. Later die avond hield de politie op een parkeerplaats aan de Molenweg drie jongens aan die aan het signalement van de daders voldeden. Deze bleken uiteindelijk niet de overvallers te zijn.

Avonduitgave woensdag 1 mei 2002

BEROVING (1 mei 2002)
Woensdagmorgen omstreeks half elf vond op de Paul Krugerstraat een beroving plaats. Een 54-jarige man uit Rotterdam wilde zijn fiets losmaken, die vast stond aan een paal bij de bushalte. Hij werd vastgepakt door twee mannen en vervolgens beroofd van zijn polstas. De daders gingen er met de buit vandoor in de richting van het metrostation Rijnhaven.

SNELHEIDSCONTROLE (1 mei 2002)
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdagmiddag tussen kwart over twaalf en kwart voor twee een radarsnelheidscontrole op de Brede Hilledijk, ter hoogte van de Lombokstraat. Van de 399 passerende automobilisten hielden er 53 het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur, terwijl '50' daar is toegestaan.

OVERVAL BANK (1 mei 2002)
Woensdagmorgen vond er een gewapende overval plaats op een kleine bank aan de Westblaak. Omstreeks kwart over acht kwam de 47-jarige aangever uit Schiedam de bank binnen. Op dat moment waren er al twee mannen binnen voorzien van een vuurwapen. Aangever werd bedreigd, mishandeld en met handboeien aan een trap vastgezet. De daders openden de kluis en namen een nog onbekend geldbedrag weg. Met de buit verlieten ze de bank en verdwenen in onbekende richting. Aangever heeft kans gezien zich zelf te bevrijden en alarmeerde de politie. De overvallers hebben zich vermoedelijk toegang verschaft tot de bank door middel van verbreking. De recherche van het district Rotterdam-Centrum is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben of anderszins over informatie beschikken.