Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 2-05-2002 2e Persbericht van donderdag 2 mei 2002

Berichten uit de regio

Maarheeze: Inbraak in bedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijf aan het Rondven. Er is een gat in het hekwerk geknipt en van een roldeur is een ruit vernield. Uit het bedrijf zijn gereedschappen en een geldkistje met enkele honderden euros gestolen.

Gemert: Verdachte van verduistering langer vast De 34-jarige inwoner van Aarle-Rixtel die afgelopen vrijdagavond in zijn woning werd aangehouden als verdacht van verduistering in dienstbetrekking zit in voorlopige hechtenis. Uit onderzoek is tot nu toe gebleken dat de man, buiten deze verduistering, in de regio zeker 10 garagebedrijven heeft opgelicht. Hij wist bij de meeste bedrijven 1 of meer autos los te praten waarbij hij meestal niet, of een gering voorschot, betaalde. De schade van deze oplichting is beperkt gebleven doordat de autos achterhaald werden en teruggegeven konden worden aan de rechtmatige eigenaar. De schade voor de bedrijven wordt geschat op 29.000 euro. Verder heeft de man voor een bedrag van ongeveer 20.000 euro schulden gemaakt en geld geleend bij verschillende particulieren. Ook wordt hij verdacht van enkele mishandelingen en vernielingen en werd in de woning van de verdachte een (replica) revolver met munitie aangetroffen. De strafbare feiten werden gepleegd in Aarle-Rixtel, Gemert en Helmond, in de periode van december 2001 tot april 2002. Hij zal woensdag a.s. voor de raadkamer moeten komen. Het onderzoek wordt voortgezet en enkele verdachten moeten nog gehoord worden.

Geldrop: Rood licht controle
Op de kruising Bogardeind Molenakker is vanmorgen een rood licht controle gehouden. 2 bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij door rood reden.

Gemert: Snelheidscontroles
Vanmorgen tussen 08.15 uur en 10.45 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Beeksedijk. Van de 2551 gecontroleerde voertuigen reden er 9 sneller dan 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u.

Op de Lieshoutseweg is tussen 11.14 uur en 14.00 uur een snelheidscontrole gehouden. 4 van de gecontroleerde 1667 voertuigen reden harder dan 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/u.

Budel: Snelheidscontrole
Vandaag tussen 09.35 uur en 13.45 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Geuzendijk. Er werden 798 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 109 sneller dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km/u.